Gość wasia Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 jaka jest roznica w micrze k12 miedzy wersja silnika benzynowego 1.3 o mocy 65 a 80 konna, czy to jest spowodowane mechanicznie czy elektronicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 W K12 nie ma 1.3. Jest 1.2, 1.4, 1.6 i 1.5 dizel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Podejrzewam, że chodzi różnicę między 65 kW a 80 końmi mechanicznymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewiniatko22 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 wasia sprecyzuj pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasia Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ja wiem o tej roznicy mocy tylko chcem wiedziec czym to jest spowodowane ( czy jakims rozwiazaniem elektronicznym czy jest to spowodowane mechanicznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dr.Bunsen Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Jest to osiągnięte w sposób wyłącznie elektroniczny. Wiem, bo sam posiadam wersję 80KM :diabel: Najdziwniejsze jest to, że moment obrotowy w obydwu specyfikacjach jest taki sam i przy takich samych obrotach, a maksymalna moc osiągana... również przy identycznych obrotach - różni się tymi 15. końmi... Czy warto dopłacać? Nie wiem, nie jeździłem wersją 65KM, moja jest wystarczająca... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wasia Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 dzieki wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nocturne Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 W K12 nie ma 1.3. Jest 1.2, 1.4, 1.6 i 1.5 dizel jest jeszcze 1.0 i ten 1.2 to 1240ccm, wiec takie 1.25 co do różnicy wersji 65/80KM to poprawa osiągów jest wyraźna, ale tylko na wysokich obrotach. do setki jest poprawa czasu o ok 3 sekundy. spalanie przy normalnej ekslopatacji prawie identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dymeq Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Witam, Silnik nie tylko różni sie elektroniką, mam werse 65KM z dłubniętym kompem i wyszło na hamowni 72KM. Silnik różni się np. wielkością przepustnicy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slavko Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Witam,Silnik nie tylko różni sie elektroniką, mam werse 65KM z dłubniętym kompem i wyszło na hamowni 72KM. Silnik różni się np. wielkością przepustnicy itd. Dymeq, mozesz rozwinąc temat? Interesuje mnie co można zrobić aby podnieść moc w Micrze K12 i jakie sa tego koszty, tez mam wersję 65km i jest to dla mnie jednak za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi