Mariand87 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Jakiś czas temu zmieniłem klocki w moim N14 na przodzie i od tamtego czas przy hamowaniu piszczą, nawet podczas jazdy bez hamowania czasami zaczynają popiskiwać i grzeją się. Ale najbardziej denerwuje mnie pisk kiedy jadę po nierównościach nawet nie hamując coś mi piszczy z przodu raz głośniej a raz ciszej, chyba to hamulce ale nie jestem pewien. Dlatego proszę o radę co to może być i jak to naprawi. Dodam że klocki zmienił mi kolega po technikum mechanicznym a tarcze nie były regenerowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 sprawdź czy klocki nie są za ciasno osadzone w zaciskach bo mogą się przycierać i cały czas ocierają lub ociera o tarczę klocki muszą się bez oporu przesuwać w zaciskach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skicz__86 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zobacz czy tarcze nie maja zarysowan i czy nie sa nierowno zuzyte - jesli tak to mozna je przetoczyc w warsztacie tokarskim. Ponadto powinienes zobaczyc czy nie masz zapieczonych tloczkow - ja mialem zapieczone i to bylo powodem ze hamulce i felgi grzaly sie gdyz tloczki po puszczeniu hamulca nie odbijaly. PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario.w2 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 witajcie. Mam pytanie jakiej firmy kupić klocki hamulcowe do sunny N14 dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 witajcie. Mam pytanie jakiej firmy kupić klocki hamulcowe do sunny N14dzieki za odpowiedz FERODO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 FERODO i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 witajcie. Mam pytanie jakiej firmy kupić klocki hamulcowe do sunny N14dzieki za odpowiedz Jeśli masz ochotę jeździć sporo i szybko się zatrzymywać, stać Cię dołożyć parę złotych to polecam EBC z serii Green Stuff... (tylko do tego najlepiej jeszcze wymienić tarczę na tą samą serię...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.