Gość Z.A.B.A Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Witam, z nawiewu cały czas odkąd kupiłem sunny lecą mi jakieś śmieci. Od czego zacząć żeby sie z tym uporać? Czy to wina filtra przeciwpyłkowego? (jeżeli taki jest a jeśli tak to gdzie) i co jeszcze trzeba wyczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 itam, z nawiewu cały czas odkąd kupiłem sunny lecą mi jakieś śmieci. Od czego zacząć żeby sie z tym uporać? Posprzątać poprostu samochód..... :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Z.A.B.A, o ile masz filtr to jest on za schowkiem dokladny opis jest o ile dobrze pamietam w dziale zrob to sam a jak nie to szukaj na forum bo temat byl poruszany juz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam, z nawiewu cały czas odkąd kupiłem sunny lecą mi jakieś śmieci. Od czego zacząć żeby sie z tym uporać? Czy to wina filtra przeciwpyłkowego? (jeżeli taki jest a jeśli tak to gdzie) i co jeszcze trzeba wyczyścić? http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...6mieci++nawiewu Ogólnie to wina tego że paprochy i takie tam smieci wpadaja za podszybie tam gdzie jest wlot powietrza do dmuchawy,siatka na tymze wlocie jest na tyle gruba ze przepuszcza ustrojstwo na wentylator.....dalej wiadomo co i jak sie dzieje Ja osobiscie załozyłem bardzo drobną siateczkę na tenze wlot i mam problem z glowy. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skicz__86 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Panowie ale w Sunnym nie ma filtra przeciwpylkowego. Czasem jak jade i dlugo nawiew jest wlaczany i jak nagle wlacze to zdarzy sie ze jakis paproch w oko poleci - sa dwa wyjscia jezdzic w okularach przeciwslonecznych albo pokombinowac i probowac zalozyc filtr od innego modelu - ja wlasnie tak zrobilem i jest GIT. Teraz zadne zanieczyszczenia sie nie przedostaja. PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Panowie ale w Sunnym nie ma filtra przeciwpylkowego. Wiemy wiemy w Primerach p10 w sumie tez nie ma dlatego podpowiedziałem koledze jak moze pokombinować zeby mieć czysto.Choc Twoj sposób jest jeszcze lepszy bo masz 100%czystości. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Z.A.B.A Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 skicz a od jakiego modelu założyłeś ten filtr? i w którym miejcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skicz__86 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 wiesz, dokladnie nie pamietam od jakiego modelu. A wlot powietrza znajduje sie na podszybiu tzn. na zewnatrz auta pod oslana plastikowa szyby przedniej tam gdzie mechanizm wycieraczek tylko ze po prawej stronie. Mysle ze jesli zdejmiesz ten plastik i zmierzysz to wybierzecie cos w sklepie motoryzacyjnym, cos co po malych modyfikacjach chalpniczych bedzie pasowac i zatrzymywac smieci z powietrza. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Z.A.B.A Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ok dzięki tak zrobie a jak jeszcze wyczyścić t śmieci kóre są już "w obiegu" gdzie mogły sie skumulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skicz__86 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ja to zrobilem tak: wentylator na maxa i szybko kilka razy zmienic kierunek nawiewu. I po zalozeniu filtra NO PROBLEM Ewentualnie mozna rozebrac nawiew, ktory znajduje sie za schowkiem od strony pasazera. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam,też mam problem śmieciowo-nawiewowy w n14.Planowałem założyc pończochę na wlot po szybą,ale nie mogę zdjąć tego plastiku z kratkami,bo wycieraczki przeszkadzają,jak je zdemontować? //EDIT. Juz sobie poradziłem.A co do filtra,to nie mogłem założyć na wlot pończochy,bo nie ma tam miejsca na rękę,ale założyłem stary filtr powietrza<oczywiście bez metalowej siatki> i muszę powiedzieć że działa,jedyne co mnie martwi to czy wentylator nie ma teraz za ciężko,bo wcześniej powietrze samo do niego wpadało,a teraz ma co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Raczej nie będzie za duzego obciazenia wentylatora co naj wyzej mniejsza wydajnosc wdmuchiwanego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi