Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Ręczna regulacja wys. świateł przednich

Gość someoneL
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie, reulacje znalazłem, z prawej strony troszkę podniosłem, ale z lewej nimoge podnieść bo jest opór. Czy możliwe że jest źle włozony soilniczek, pozatym z lewej strony gdzie nie moge podnieść wyżej snopu światła ten sześciokąt jest sporo krótszy niż po stronie prawej gdzie bez problemu podniosłem snop światłą do góry.

Pozdrawiam

Może coś było dłubane przy silniczku kiedyś? a spróbuj opuścić, jeżeli w dół się da to może znaczyć, że silniczek i regulacja jest ok, a na przykład żarówka jest źle włożona i nie dolega całą powierzchnią do gniazda, tylko jest lekko z ukosa i wtedy snop światła też już będzie szedł inaczej.

Witam ponownie, dziś wyjąłem reflektor, zdjąłem górną pokrywkę Silniczka regulacji świateł, złożyłem go z powrotem i nie działa. Kto wie jak go wogóle wyjąć z reflektora.

I co może być przyczyną, tego że nie działa.

Zabierak od silniczka potrafi czasem wyskoczyć przy wjechaniu w dobrą dziurę (Primera ma bardzo twardy przód). Oczywiście nie wspomnę o lekkim dzwonie, bo wtedy to już obowiązek. Nie wiem dokładnie jak to wyjąć i włożyć na miejsce, ale u mnie mechanik zrobił to w kilka minut, więc musi to być w miarę proste.

Nie wiem dokładnie jak to wyjąć i włożyć na miejsce, ale u mnie mechanik zrobił to w kilka minut, więc musi to być w miarę proste.

Najlepiej mieć do tego wyciągniety cały reflektor. Tą iglicę plastikową (zabierak) wsadza się w rynienkę najpierw trzeba wsunąć, później w bok aż zeskoczy z rynienki , dopchnąć mocniejn w dół i w drugą stronę w bok i ma wskoczyć.

Hmmm...

ciężko to wytłumaczyć

Jakby ktoś miał opis do P11 np. coś w stylu auto data lub service manual to tam myśle że będzie