Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Tłumik BOSAL

Gość Nuras

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zmieniam tylny tłumik w moim pędziasfalcie, z dotychczasowego robi się sitko :) Postanowiłem przyjrzeć się tłumikowi firmy BOSAL. Zamieszczam linki do fotek, nie są najlepszej jakości jednak:

http://www.aukcjoner.net/gallery/179038_T%...icra_82-92.html

Co o tym sądzicie? Według katalogu i oznaczeń w moim nismo będzie pasował (albo mi się zdaje) Wygląda mi to na zwykły tłumik.

Pozdrawiam.

widziałem tłumiki Bosal w Oplu Astrze i powiem że nawet ładnie sie prezentowały :) i odgłos też był fajny.

rury wyglądały że mają większa średnice niż seryjne oby tak było i z tym tłumikiem :D

przedniego nie ma :) jest pre-kat (ten przy kolektorze wydechowym) potem jest głowny kat pod siedzeniami a na koncu tlumik koncowy :)

nooo chyba ze kata wyciales:) a jak nie to wytnij :)

Tak też mam zaplanowane :D bo po cholerę mi te puchy. Planuję także pomajstrować przy pierwszym kacie, w ten sposób, że wstawię w niego po prostu przelotową rurkę. Kat będzie ale tylko pozornie :D Dzięki

[ Dodano: Sob 08 Wrz, 2007 00:09 ]

Witam po przerwie technicznej.

Wstawiłem już tłumik, BOSAL oczywiście :) Pozbyłem się również zawartości katów zostawiając puchy w razie przeglądu i... ależ to brzmi cudnie :diabel: Poza tym,odczuwam wyraźnie przyrost mocy, licznik zamknięty i tym razem nie musiałem jechać na autostradę... :P Nie wiem jeszcze jak ze wskazówką paliwa, poobserwuję i napiszę czy jest lepiej czy może częściej będę musiał tankować (albo rzadziej jeździć...) Pozdr!

• 3 tygodnie później...

mam w swojej micrze bosala już prawie rok i muszę stwierdzić że to straszna kalarepa, rdzewieje na spawie, przy wylocie skroplin, generalnie po roku, wygląda prawie jak 13-letni oryginał, widziałem też 2-3 letnie i po stuknięciu jedna sieczka w środku, generalnie odradzam

Rzecz już sie stała jakiś czas temu :) wszytko działa i póki co jestem bardzo zadowolony. Gdyby miał się rozsypać to mała strata bo mimo iż to nówka, to kupiłem go za grosze :) Także spokojna głowa, może po prostu pechowo trafiłeś. Wiele osób podziela opinie, że jest to bardzo dobry tłumik i działa im bez zarzutów od dłuższego już czasu :) Poza tym Bosal, którego ja mam ma zabudowę z aluminium, więc jak zacznie mi rdzewieć to się bardzo zdziwię :D Pozdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...