Gość rosz Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Gdzies już czytałem na forach że starczyło na 8 tys. dalej regeneracja skrzyni, nie wiadomo czy od tego Ravenol-u czy coś innego, ale... Sam zastanawiałem przed wymianą, dużo obdzwoniłem warsztatów i mechaników, w końcu mam NS-1 w skrzyni. Chyba skrzynia jest zbyt droga zeby kombinować... Sam wymieniałeś, czy oddałeś gdzieś do warszatu. Skąd NS-1 miałeś? Z ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Victor_ Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Wymieniałem sam (dynamicznie) z czyszczeniem filtra oraz miski (w ASO chcieli za to 270 zeta). NS-1 sprowadzałem z zagranicy (mam znajomych w ENEOS). Jakbyś chciał to pisz: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78760-oryginalny-nissan-cvt-fluid-ns-1-do-h-cvtm6/ 270 zeta za robotę, bez oleju oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecina Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ja sam wymieniłem i skorzystałem z RAVENOL CVT FLUID, zrobiłem ponad 10tyś km i na razie wszystko działa, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rosz Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja sam wymieniłem i skorzystałem z RAVENOL CVT FLUID, zrobiłem ponad 10tyś km i na razie wszystko działa, polecam. OOOO to już sporo...Ja Tobie Kolego kibicuję!!! Ile masz przejechane ogólnie na liczniku? Ja sam mam zamiar zalać cvt tym niemieckim specyfikiem. Ale to za jakiś czas... Denerwuje mnie fakt, że funkcjonuje takie lobby na NS-1 i basta. Najfajniejsze jest to, że Auto Józefów (znany i poważany warsztat automatów k/ W-wy) nie zalewa cvt rekomendowanymi olejami NS-1 albo NS-2. Mają gro zadowolonych klientów np. Muranek, którym zalali skrzynkę np. jakimś castrolem do cvt. Tyle na ten temat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_81 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Ostatnio pytałem ile kosztuje wymiana w Józefowie - zreszta na ich forum i odpisali ze 500 pln. Tyle to kosztuje oryginalny olej NS-1w serwisie. Zreszta kazdy robi jak uwaza. Przecież możesz zalać ta skrzynke ATF do wspomagania:)) PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecina Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Jak go kupiłem miał 170coś tyś, wymieniłem po jakiś 2tyś, wymianę zrobiłem sam w garażu bez kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rosz Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Ostatnio pytałem ile kosztuje wymiana w Józefowie - zreszta na ich forum i odpisali ze 500 pln. Tyle to kosztuje oryginalny olej NS-1w serwisie. Zreszta kazdy robi jak uwaza. Przecież możesz zalać ta skrzynke ATF do wspomagania:)) PZDR Ostatnio pytałem ile kosztuje wymiana w Józefowie - zreszta na ich forum i odpisali ze 500 pln. Tyle to kosztuje oryginalny olej NS-1w serwisie. Zreszta kazdy robi jak uwaza. Przecież możesz zalać ta skrzynke ATF do wspomagania:)) PZDR Micrę z CVT można z powodzeniem zalać ATF Dexronem III :-) Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecina Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 RAVENOL CVT FLUID działa bez zarzutu ponad 50tyś km zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja także już ok. 20tyś na RAVENOL CVT FLUID. Wszystko OK. Przebieg 195tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 podobno 8,1L wchodzi oleju do skrzyni, prawda to? jak spuścić stary olej? a filtr też wypadałoby wymienić od razu? zrobię to w domowych warunkach bez kanału? aaa i poproszę o dwa słowa wyjaśnienia jak się jeździ automatem pierwszej generacji w primerze po lifcie tzn co mam robić na której literce i na drążku od biegów jest drugi przycisk poniżej, od czego? jakiś tryb sport występuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecina Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam, olej RAVENOL CVT FLUID działa bez zarzutu, 100tyś km przebiegu na tym oleju i wymiana. http://autooleje.pl/product-pol-3268-Olej-Ravenol-Fluid-CVT-1l.html Po wymianie skrzynia nadal działa. polecam: RAVENOL CVT FLUID NS-1, KLE50 00002; KLE50 00004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho_z Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Dla jastności, wygląda to tak z oznaczeniami: Nissan AT- MATIC D płyn do automatów łącznie z N-CVT kompatybilny z Dexron III kod: KE908-99931 Nissan AT- MATIC J dla Pathfinder R51M & Navara D40M kod: KE908-99932 Nissan NS-1 CVT tylko dla Nissan CVT (nie dla N-CVT & Z50) kod: KE909-99942 Nissan NS-2 CVT tylko dla Nissan Murano Z50 CVT kod: KLE52-0000403 Jeśli masz Micrę z N-CVT to zapewne AT-MATIC D pasuje do Twojej skrzynki (czyli tak naprawdę Dextron III). Natomiast do CVT w Primerze (Hyper CVT M6) nadaje się NS-1 - taki niedawno zalałem. Nie umiem na podstawie tego powiedzieć czy do N-CVT można nalać NS-1 oraz jakie będzie miało to skutki. Obstawiam, że nie zaszkodzi, ale po co - droższy jest http://forum.nissanklub.pl/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.gif. Upewnij się natomiast dokładnie jaką masz skrzynię - jej kod. Witaj Jaki olej powinno się stosować w Pathfinder R52 z 2013r. Czas wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi