Gość Wowek_L Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witam. Mam zapytanie o podłączenie wzmacniacz uzywajac sygnalu HiIinpu. Wczesniej nie uzywalem tej funkcji i zajzalem do instrukcji ( w zalaczniku ). Mam 2 pytania: 1. We wzmacniaczu mam 4 pinowe złacza, a w instukcji tylko 3 przewody. Rozumiem ze oba srodkowe to masy dla 2 kanałów? 2. Schemat i instrukcja mowi o "gound loop". Wyraznie każa podlaczyc mase do karoseri. Do tej pory myslalem ze tam powinna byc polaryzacja "-" z radia. Pytam bo nie lubie zapachu krzemu w powietrzu.... Pozdraki. PS. chce wykozystac wzamcniacz w układzie 3 kanałów... zakreslilem okienko na schemacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neostar Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 We wzmacniaczu mam 4 pinowe złacza, a w instukcji tylko 3 przewody. Rozumiem ze oba srodkowe to masy dla 2 kanałów? dobrze rozumiesz, Schemat i instrukcja mowi o "gound loop". Wyraznie każa podlaczyc mase do karoseri. Do tej pory myslalem ze tam powinna byc polaryzacja "-" z radia. jeżeli miał by być tam - z radia to powinien być dla każdego kanału osobny, poza tym kolorem czarnym zawsze oznaczana jest masa, więc w/g schematu nie powinno się nic stać, tak na zdrowy rozdsądek. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.