maniek Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Czegoś nie rozumiem. http://www.spritmonitor.de/en/detail/166485.html Ten program wyliczył spalanie 8,51 l / 100 km średnie. Ja zsumoałem wszystkie średnie tankowania i podzieliłem przez ich ilość i wyszło mi mniej. Czy ja źle liczę ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Tak, źle liczysz. Nie możesz robić średniej z liczby tankowań, bo pewnie za każdym razem przejeżdżałeś inną liczbę kilometrów. Tak dla przykładu: Za 1 razem przejechałeś 100 km ze średnim spalaniem 10l. Za 2 razem 900 km ze średnią 5l. Czyli w sumie na dystansie 1000 km auto spaliło 10+45=55l. Średnie spalanie to będzie 5,5l/100 km, a nie 7,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.