Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Silniczek reflektora prawego

Pawcior

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..

Osttanio jadac w nocy zauwazyl;em niepokojaca przypadlosc w micrusie..gdy biore korektor na zero, to dalej izie tlyko lewe swiatlo..prawe zostaje wmiejscu..czyli..swieci jednym slowem ZLE..nie wiem czy to od zlego ustawienia swiatel w PZM, czy co..ale co z tym zrobic..trzeba kupic nowy reflektor, silniczek czy recznie jakos da rade to ustawic ? :/...sam nie wiem po co przelaczalem ten korektor :(

moze po prosty masz odlaczona wtyczke od silniczka, albo slabo wcisnieta .. jak chcesz spr silniczek (w k11 przed liftem) silniczek lekko w str prawa sie przekreca, i dalej wyciagasz go w dol albo gore (bolec). reg dziala po wlaczeniu swiatel. ja kupilem co prawda do przed liftem same reflektory bo sprzedajacy powiedzial ze moze sprzedac, ale na sztuce to bedzie prawie 180zl drozej (z silniczkiem) :029: :/

Pawcior, mam podobnie :) lewy nie reaguje, ale to tak ma, zepsute trybki, on tam się rusza, ale reflektorem nie porusza. Ja podłozyłem gume pod niego żeby w dół świeciło, a nie w góre :) Jesli by ktoś miał do sprzedania lewy reflektor do regulacji elektrycznej to poprosze o propozycje :)

Pablo_Snk, jezeli nie dziala reg to moze da sie silniczek rozbebeszyc i sprawdzic co tam nie tak dziala i naprawic, co do reflektorow, ja zakupilem 2 po 95zl sztuka ;) nowki.

Ja mysle ze to sie stalo od jazdy po dziurach ( ah te lubelskie drogi :kosci: ) :(...No nic jutro jade na przeglad do mojego mechanika to moze cos poradzimy, w tamtym roku tez tak mi sie stalo na trasie ale pozniej nagle samo ustapilo..a teraz znowu..moze faktycznie cos tam nie laczy czy moze żarówa wyskoczyla od drgan..hmm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...