Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Wymiana uszczelki pod miską olejową

Gość carvel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taki problem zauważyłem już jakiś czas temu wyciek spod uszczelki miski olejowej,czy ktoś już wymieniał, ile ona kosztuję? słyszałem coś o silikonie zamaist uszczelki(że niby lepsze),czy to zdaje egzamin? aha i podobno dużo z tym roboty(tak mówił mechanik na wrsztacie),jak to jest może ktoś napisze?

duzo doboty.... buuu hahahaha !! Dobre dobre

Generalnie w N15 nie ma uszczelki tylko własnie silikon. W mojej oryginalny silikon wytrzymal prawie 12 lat - nic nie cieklo !!

Sama wymiana prosta jak konstrukcja cepa. Auto do góry albo na kanał. Kilka srubek i miska olejowa odkrecona (oczywiscie wczesniej spuszczasz olej). Teraz trzeba oczyscic ze starego silikonu i polozyc nowy. Zakladasz miske i przykrecasz srubki, zalewasz nowy olej i KONIEC roboty.

Jak masz troche smykałki i gdzie zrobic to zajmie Ci to max godzine.

• 2 miesiące temu...

nie, nie do okien.... uszczelniasz miskę nie okno ;):) Są specjalne masy uszczelniające do silnika. Ja używałem toyotowskiej... nie wiem czy są i jakie są na rynku ogólnodostępnym. Jest jeszcze jedna ważna rzecz - po uszczelnieniu samochód musi stac kilka dobrych godzin aby masa wyschła - inaczej cała robota na marne....

Poprzedni właściciel mojej almery mówił, że uszczelniał mu miskę jakiś mechanik, ale że skopał sprawę (choć ja żadnych wycieków nie widzę), bo ponoć powinno się odczekać pomiędzy nałożeniem silikonu a zamontowaniem spowrotem miski.

Sam nigdy tego nie robiłem - piszę tylko na podstawie tego co usłyszałem od poprzedniego właściciela.

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...

Tak, jest specjalny czarny uszczelniacz firmy Victor Reinz, jest naprawde rewelacyjny, nie klei sie do paluchów, super uszczelnia, narawde warto. Tubka w detalu kosztuje ok 40zl, ale warto.

Gość dlugas1982

tylko ze jam w Anglii ;]

musze poszukac odpowiednika

sa jakies widze ze stanow na ebayu ale przesylka "ciut" za droga

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/...tegoryId_121715

lub ten

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/...tegoryId_121715

co Wy na te uszczelniacze?

[ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 20:37 ]

pytałem w salonie nissana

silikon czerwony

tubka za 35funtow

nietęgo :]

albo musze popytac w innych serwisach innych marek(ale pewnie cena zabojcza jak ta)

wiec pozostaje mi halfords

ktos mi doradzi"?

i do jakiej temperatury powinna byc uszczelka?

200C czy 300C?