Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Problemy z odpalaniem i gaśniecie na luzie !

Gość Mazy

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec sprawa wygląda tak:

Samochodzik ma problemy z odpalaniem choć nie zawsze, jeśli nie odpali od razu to potrafi nie odpalić wogóle (trzeba wtedy trochę odczekać i po bulach odpala). Pewnego chłodnego poranka nie odpaliła, rozrusznik mieli i tyle. Po dłuższym mieleniu zaczyna śmierdzieć benzyna, wykręciłem świece, kompletnie zalane. po wyczyszczeniu odpaliła. Innego razu zdarzyło się ze zgasła na skrzyżowaniu. I kaput. Po postoju 15 min odpaliła, i tu ciekawe były ślady benzyny pod rura. Dodam ze w czasie jazdy silnik pracuje normalnie, a zdarzy mu się przygasać na luzie na światłach po hamowaniu. Czasami po odpaleniu świeci dłużej kontrolka zapłonu. Największy problem jest taki ze jestem w Norwegii i nie ma mowy o odwiedzeniu serwisu żeby podpiać pod komputer, zawołaja pewnie za to jaka za wymiane silnika w Polsce ;/ Czy to może być wina komputera bo wiem ze był kiedys w niej naprawiany, i po wyjeciu widzałe ze 2 ścieżki są lekko uszkodzone. Czy to może być problemem, jeśli bym wymieniał komputer to jak dokładne musza być oznaczenia nowego, widziałem pare na allegro w których się nie zgadzaj ostatnie 3 cyfry i duże litery (to xr) Mojego to 0261204243 na dole duże XR? a może cos innego ? przepływomierz ? może świece ? Bardzo proszę o pomoc w diagnozie. Z gory dziękuje

wina jest po stronie zapłonu. Przejrzyj jeszcze raz komputer popraw ścieżki lutownicą - o ile masz....

nie wina świec ani przepływomierza ani przewodow...

a moze byś sobie tak załatwił lampe stroboskopową i sprawdził czy jest iskra podczas kręcenia jak nie odpala albo drugą świecę przyłóz do silnika

B12 czyli sadzisz, że to moze byc problem z modułem zapłonowym czy raczej czujnik temperatury ?? moze ma ktos jakis ksiazke serwisowa do mojej micry bo sam nie wiem gdzie szukać tych elementow ;/ Sproboje jutro zajac sie komputerem poprawie sciezki jesli to bedzie mozliwe. Pozdrawiam ps KUPIE UZYWAnY KOMP DO MICRY K11 :P :P :P :P

B12 nigdy zimnych lutów w kompie nie poprawiałeś??

To nie jest tutaj przyczyną. W pierwszej kolejności sprawdziłbym opcję, którą podałem w tym starszym temacie. Wiem, że wypuszczono pewną serię K11 z dolegliwością, której objawy pasują to tych z tego tematu.

A od czego zależy to, że przy ruszaniu na lekkim gazie auto wpada w wibracje "małe żabki". Czy to zależy od przepływki czy od obrotów na luzie??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...