Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] gaśnie w deszczową pogode

Gość caMaro

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukałem i poczytałem tematy na temat gaśnięcia silnika. Ale co do mojego przypadku nie znalazłem odpowiedzi.

Tak więc pojawił się taki problem, iż w deszczową pogodę podczas przyhamowywania przed skrzyżowaniem auto gaśnie. Odpala się bez problemu. Nie wiem zupełnie czemu tak się dzieje.

Jakiś miesiąc temu wymieniana była uszczelka pod głowicą, a ta była planowana. Filtr powietrza i paliwa były niedawno wymieniane.

Dodam że Micracz to 1235ccm, rocznik 1989.

w wilgoć o wiele łatawiej wychodzą na jaw usterki ukladu zapłonowego... trzeba sprawdzić kopółke, palec rozdzielacza i kable WN :) tak jak kolega wyzej pisze :)

No to w sobotę sobie posprawdzam elektryke. Wczoraj odpaliłem fure w nocy i rzuciłem okiem na przewody WN, nie było żadnych przeskoków, także one chyba są dobre. Ale jesio pomierzę ich rezystancję, tak na wszelki wypadek.

No to w sobotę sobie posprawdzam elektryke. Wczoraj odpaliłem fure w nocy i rzuciłem okiem na przewody WN, nie było żadnych przeskoków, także one chyba są dobre. Ale jesio pomierzę ich rezystancję, tak na wszelki wypadek.

zrób to samo ale pryskaj wodą na nie , jakimś zraszaczem i wtedy zobaczysz czy nie ma przebicia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...