Gość Robercik Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam.Panowie czy w Waszych k 11 (1,0 94r) po wlaczeniu swiatel mijania minimalnie spadaja obroty?Rowniez przy nacisnietym pedale hamulca dzieje sie to samo.Mam to auto drugi tydzien i dopiero je "poznaje".Dzieki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 ja mam sunny i po włączeniu swiateł też mam takowy objaw, ale po wciśnieciu hamulca nie. Wydaje mi sie ze tak musi być chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Normalne. Miałem to w Micrze i w Setce też to mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 robercik, poczytaj trochę elektryki samochodowej, policz żarówki zsumuj moc ich moc podziel przez 12V i wyjdzie Ci amperaż jaki jest pobierany z alternatora, a na wytworzenie prądu w aucie potrzeba energii mechanicznej. podciśnienie podbierane jest z kolektora do servo, więc to jest dodatkowe, ale znikome obciążenie silnika tak jak byś ręką zdławił przepustnice to zgaśnie silnik. Tak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Normalne.Miałem to w Micrze i w Setce też to mam. Zgodzisz sie ze mna, ze gryzie sie to co piszesz w tym watku (cytat powyzej) z tym co piszesz tutaj w watku: "obroty". To w koncu obroty przy spadku napiecia (duzym obciazeniu odbiornikami elektrycznymi) obnizaja sie, czy podnosza powyzej "normy" ? Zdecyduj sie... JESZCZE JEDNO - z watku "obroty" usunales jeden swoj wczesniejszy post, ktory delikatnie podwazylem ....cytujac: johny_fellow, takie normalne to nie jest, bo przy wiekszym obciazeniu odbiornikiem elektrycznym, obroty spadaja na ulamek sekundy i wracaja do normalnych obr biegu jalowego. Kolega pisze o podwyzszonych na stale obrotach... Kombinujesz prosze Pana. Na moda to nie przystaje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 To w koncu obroty przy spadku napiecia (duzym obciazeniu odbiornikami elektrycznymi) obnizaja sie, czy podnosza powyzej "normy" ? Zdecyduj sie... Powiem ci tak: Jak depnę na postoju pedał hamulca to lekko spadają, to samo dzieje się jak włączę ogrzewanie. Natomiast gdy włączę światła i włączy się wentylator chłodnicy to rosną. JESZCZE JEDNO - z watku "obroty" usunales jeden swoj wczesniejszy post, ktory delikatnie podwazylem ....cytujac: johny_fellow, takie normalne to nie jest, bo przy wiekszym obciazeniu odbiornikiem elektrycznym, obroty spadaja na ulamek sekundy i wracaja do normalnych obr biegu jalowego. Kolega pisze o podwyzszonych na stale obrotach... Kombinujesz prosze Pana. Na moda to nie przystaje! Nie usunąłem z żadnego z tych tematów swojego ani nikogo innego postu. Gdybyś miał dostęp administracyjny do forum mógłbyś to sprawdzić. Jedyne co było zmieniane w tamtym temacie to 4-ro krotna edycja Twojego postu przez Ciebie samego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Widzisz, nawet nie potrafisz przyznac sie do bledu..... Ciezki charakterek Fakt, z tym postem, ktory niby usunales to moj blad !!! Napisales go w zdublowanym, wczesniejszym poscie tego samego autora. Zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.