Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Spadajace obroty

Gość Robercik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Panowie czy w Waszych k 11 (1,0 94r) po wlaczeniu swiatel mijania minimalnie spadaja obroty?Rowniez przy nacisnietym pedale hamulca dzieje sie to samo.Mam to auto drugi tydzien i dopiero je "poznaje".Dzieki i pozdrawiam.

robercik, poczytaj trochę elektryki samochodowej, policz żarówki zsumuj moc ich moc podziel przez 12V i wyjdzie Ci amperaż jaki jest pobierany z alternatora, a na wytworzenie prądu w aucie potrzeba energii mechanicznej.

podciśnienie podbierane jest z kolektora do servo, więc to jest dodatkowe, ale znikome obciążenie silnika

tak jak byś ręką zdławił przepustnice to zgaśnie silnik. Tak to działa.

• 1 miesiąc temu...
Normalne.

Miałem to w Micrze i w Setce też to mam.

Zgodzisz sie ze mna, ze gryzie sie to co piszesz w tym watku (cytat powyzej) z tym co piszesz tutaj w watku: "obroty".

To w koncu obroty przy spadku napiecia (duzym obciazeniu odbiornikami elektrycznymi) obnizaja sie, czy podnosza powyzej "normy" ? Zdecyduj sie...

JESZCZE JEDNO - z watku "obroty" usunales jeden swoj wczesniejszy post, ktory delikatnie podwazylem ....cytujac: johny_fellow, takie normalne to nie jest, bo przy wiekszym obciazeniu odbiornikiem elektrycznym, obroty spadaja na ulamek sekundy i wracaja do normalnych obr biegu jalowego. Kolega pisze o podwyzszonych na stale obrotach...

Kombinujesz prosze Pana. Na moda to nie przystaje!

To w koncu obroty przy spadku napiecia (duzym obciazeniu odbiornikami elektrycznymi) obnizaja sie, czy podnosza powyzej "normy" ? Zdecyduj sie...

Powiem ci tak: Jak depnę na postoju pedał hamulca to lekko spadają, to samo dzieje się jak włączę ogrzewanie. Natomiast gdy włączę światła i włączy się wentylator chłodnicy to rosną.

JESZCZE JEDNO - z watku "obroty" usunales jeden swoj wczesniejszy post, ktory delikatnie podwazylem ....cytujac: johny_fellow, takie normalne to nie jest, bo przy wiekszym obciazeniu odbiornikiem elektrycznym, obroty spadaja na ulamek sekundy i wracaja do normalnych obr biegu jalowego. Kolega pisze o podwyzszonych na stale obrotach...

Kombinujesz prosze Pana. Na moda to nie przystaje!

Nie usunąłem z żadnego z tych tematów swojego ani nikogo innego postu. Gdybyś miał dostęp administracyjny do forum mógłbyś to sprawdzić.

Jedyne co było zmieniane w tamtym temacie to 4-ro krotna edycja Twojego postu przez Ciebie samego.

Widzisz, nawet nie potrafisz przyznac sie do bledu.....

Ciezki charakterek

Fakt, z tym postem, ktory niby usunales to moj blad !!! Napisales go w zdublowanym, wczesniejszym poscie tego samego autora. Zwracam honor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...