Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie działające podgrzewanie fotela...

Gość Go_nia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, zimno się zrobiło i przypomniało mi się, że mam zepsute podgrzewanie w jednym z foteli w mojej Micrusi. Nie wiadomo co jest, czy grzałka, czy jakiś przewód. Może jest ktoś kto się na tym zna i wie jak sprawdzić co nie działa? Bo przy skórzanej tapicerce to w zimie nawet nie chcę myśleć co będzie :546: Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam.

zobacz pod fotelem powinna być złączka, może się rozłączyła.

Ale jeśli masz w fotelach poduszki powietrzne, to uważaj, byś nie ruszała tej od poduszki (słyszałem, że może strzelić)

Włącznik też możesz sprawdzić.

zobacz pod fotelem powinna być złączka, może się rozłączyła.

Ale jeśli masz w fotelach poduszki powietrzne, to uważaj, byś nie ruszała tej od poduszki (słyszałem, że może strzelić)

Włącznik też możesz sprawdzić.

Mój chłopak sprawdził wszystko co można było (jakimś tam specjalnym urządzeniem), bezpieczniki, włącznik i to co się tam dało na zewnątrz, stwierdził że to albo mata "poszła", albo jakiś kabelek, powiedział że nie będzie mi rozpruwał fotela. Stąd moje pytanie tutaj, bo może ktoś się zna i wie jak i czy można bez "rozpruwania" zdiagnozować dlaczego nie działa...

A może, w złym dziale umieściłam pytanie? Może powinnam w "elektryce"? :|

• 3 tygodnie później...
Mozna latwo sprawdzic miernikiem czy mata przewodzi napiecie.

Nie przewodzi :/ sprawdzone...Wie ktoś moze czy jest to do zrobienia w ogóle i na ile opłacalne?Jeszcze się łudzę ze to jakiś kabelek jest przerwany...

a to dwie maty sie uszkodziły? z siedziska i oparcia?

ps. z angola mozesz sobie wymienic mate

O, a o tym nie pomyślałam, że mogła pójść tylko jedna...sprawdzę przy okazji, dzięki za podpowiedź :030:

yyyy...nie zrozumiałam "p.s." :oops: poproszę "dużymi literami" ;)

yyyy...nie zrozumiałam "p.s." :oops: poproszę "dużymi literami" ;)
kupując fotel z samochodu z Anglii (nawet z podartym obiciem) ale z podgrzewaniem i wtedy wymieniasz samą matę grzewczą. Tak myślę, że w micruni niewiele się różni to podgrzewanie od primery. :)

Tak myślę, że w micruni niewiele się różni to podgrzewanie od primery.
Tu należy popatrzeć na "wzór" fotela, tzn. w którym miejscu widać odciągi fotela - to te miejsca, w których skóra jest przymocowana do fotela (ciągnięta w stronę fotela). Oglądając Twoją micrę na polskiej jeździe Go_nia zwróciłem uwagę, że Twoje fotele są poszyte inaczej, niż standardowe (standardowe= welur, ale również i bez podgrzewania).

Tak myślę, że w micruni niewiele się różni to podgrzewanie od primery.
Tu należy popatrzeć na "wzór" fotela, tzn. w którym miejscu widać odciągi fotela - to te miejsca, w których skóra jest przymocowana do fotela (ciągnięta w stronę fotela). Oglądając Twoją micrę na polskiej jeździe Go_nia zwróciłem uwagę, że Twoje fotele są poszyte inaczej, niż standardowe (standardowe= welur, ale również i bez podgrzewania).

Ehhh, to chyba nic mi nie pozostaje jak na zimę jakieś "futro" zarzucić na ten fotel :/

A fotele niestandardowe, ale nissanowskie. Muszę podjechać do jakiegoś warsztatu i zapytać co myślą.

Nie pisałaś który to fotel, ale jeśli kierowcy to zawsze można zakombinować i zamienić z pasażera (siedziska można wymieniać bez problemu, oparcia po zamianie mają pokrętła po złych stronach - nie da się tego "odwrócić" - plastiki maskujące też automatycznie nie do końca pasują...). Można też podmienić same maty, ale trzeba zdjąć tapicerkę z fotela (robi się to bez rozpruwania - nie jest to bardzo trudne, ale zabiera troszkę czasu, szczególnie jak się to robi po raz pierwszy).

Jeśli spotkamy się na spocie lokalnym, to wytłumaczę dokładnie, jak to się robi ;).