Gość kredor Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Witam mam kłopot - może ktoś wie o co może chodzić mojej złotej strzale. 1. przyspieszjąc na 4 lub 5 biegu słychać cykliczne dudnienie (coś w rodzaju bicia) , na początku miałem wrażenie że coś z kołem (odkręcone albo jakiś balonik na oponie) ale nic takiego. Najdziwniejsze jest to że te bicie słychać tylko jak mam wciśnięty pedał gazu jak podnoszę nogę albo wrzucę na luz lub sprzęgło jest wciśnięte to przestaje. Nie wiem czy to jest skrzynia czy sprzęgło - wydaje mi się że to coś z przeniesieniem napędu - ale mam nadzieję że to jakaś inna drobnostka - może mieliście taki przypadek? 2. Inna sprawa to taka że sprzęgło podczas ruszania (1 czy 2 - nie ma znaczenia) oddaje jakiś dziwny metaliczny dźwięk - jakby coś tam się obcierało (metal o metal) - chociaż nie zawsze tak jest (najgorzej w korku - muszę mocno się starać by tego dźwięku nie było. Śmieszne jest ruszanie ze świateł albo w korku - dzwięk jest taki że inni mają wrażenie że na nich trąbie :027: :028: - hihi - tylko patrzeć jak jakiś wyjdzie i zechce mi wytłumaczyć ręcznie bym nie trąbił :028: - hihi Ale poważnie jak myślicie - sprzgło do wymiany? (wymieniałem 30kkm temu - myślałem że się dotrze - ale boje się że majster spartolił robotę 3. Może znacie jakiego magika który mógłby mi powiedzieć co tam się dzieję. Ze sprzęgłem jeszcze mógłbym przeżyć ale z te bicia bardzo mnie niepokoją - boje się że zaraz coś się rozsypie. J [ Dodano: Czw 06 Wrz, 2007 14:18 ] Zapomniałem dodać że chodzi mi o magika z okolic wawy pzdr j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Witam Poderzewam ze to docisk sprzegla. Polecam zajrzenie pod ten watek KLIK Jest tam adres polecanego specjalisty od skrzyn biegow w Nissanach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kredor Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 dzięki za info - zobaczymy - boje się że to skrzynia - ale może faktycznie to sprzęgło - to może będzie tańsze- hihi. co do tego wątku to faktycznie podobne zachowanie. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.