Gość buli107 Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Witam. Mam dylemat, czy kupić navarę u dealera czy u prywatnego importera ( kilkanaście tysięcy taniej, auto z rynku niemieckiego, z gwarancją fabryczną nissana ). Czytając o problemach z manualem, skłaniam sie ku AT. Czy ktoś z was nabył nową navarę poza autoryzowana siecią dealerską ? Pozdrawiam. Tomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Witam mogę ci trochę pomóc bo jestem na podobnym etapie, a więc 1 sprawa pamiętaj, że kompletacja modelu 2008 na zachodzie jest inna niż w Polsce nie ma poduszek bocznych, kurtyn i blokady, druga sprawa powiedz kogo masz na myśli jeśli chodzi o brokerów, ponieważ rozmawiałem z nimi wszytskimi chyba, jeżeli dobrze pogadasz z dealerem to też dostaniesz dobrą cenę (różnica była prawie żadna), pamiętaj, że brokerzy mają swoje sztuczki jak np.. jeden z brokerów w cenie za Navara policzył mi akcyzę jak za osobówkę.. Co do manuala to sprzęgło jest dużo wytrzymalsze niż na początku produkcji więc tego bym się nie obawiał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Z racji miejsca zamieszkania ( Gorzów Wlkp. ) myślałem o Szczecinie, Wrocławiu lub Poznaniu. Co do kompletacji, myslałem, że auto z runku niemieckiego jest lepiej wyposażone w standardzie niż w Polsce :/ Biorąc pod uwagę rabaty ( ok 10% ) plus dodatki ( alarm, dywaniki i może coś jeszcze ) różnica robi się niewielka, rzędu 5k. Pozostał dylemat wyposażenia. No i kwestia skrzyni, nigdy nie miałem AT, lecz zastanawiam się czy nie warto wziąć z AT. Ehh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Ok od początku na rynkach zachodznich wersja LE (model 2008) nie posiada tego co ci powiedziałem, to jest jako dodatkowa opcja nazwywają ją opcją bezpieczeństwa i dodatkowo kosztuje to 500 EUR, co do brokerów jest kilku znaczących (między innymi w wielkopolsce), z którym rozmawiałem ale rozmawiałem także w Krakowie, Płońsku i wielu innych miejscach. Ten człowiek z Poznania jest z multisalonu Nawrot (ma całkiem niezłe ceny ale nie dogadaliśmy się w sprawie leasingu). Powiem ci tak ja za Navarkę LE z od Polskiego dealera z czujnikami cofania wykładziną paki alarmem czarnym kolorem dywanikami płace 132 tys brutto, cena dobra ale trochę za tym nachodziłem i trochę po znajomości. Pzdr Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Oho, to widzę że nieźle potaniały! Co do dylematu AT czy MT, to wczoraj na radiu gość z navarki jadącej z przeciwka pytał ile moja pali, bo jemu w automacie i dużo jazdy po mieście wychodzi 14l/100km i jest zawiedziony. Ale nie dla wszystkich ma to znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Witam ponownie . Navarka już zamówiona, powinna być u mnie na przełomie września i października. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witam ponownie . Navarka już zamówiona, powinna być u mnie na przełomie września i października. Pozdrawiam. Opowiedz coś więcej .. jaka wersja wyposażenia, od kogo wziąłeś, ile zapłaciłeś.. itp... jestem ciekaw bo ja swoją odbieram lada dzień.. Pzdr Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 A więc D/C LE + AT + czerń oczywiście + Premium z hardtopem, wykładziną, alarm, czujniki cofania, dywaniki. Autko będzie z Zielonej Góry. Ma być gotowe pod koniec września. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.