Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Silnik 1.8 dławi się

chemmist

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam jeszcze jedno pytanie, otóż na wolnych obrotach po dodaniu gazu obroty rosną a potem spadają bardzo nisko aż silnik prawie gaśnie, potem wracają do normalnych, co to może być? Czy może to być wina zanieczyszczonego silniczka krokowego czy może coś innego?

Pozdrawiam!

Czesc.

Mialem ze swoja Almerka podobne problemy. Po wielomiesiecznych poszukiwaniach okazalo sie, ze do wymiany jest przeplywomierz. Sprawdz.

U mnie objawialo sie to tez tym, ze podczas jazdy od czasu do czasu wyczuwalne bylo slabniecie silnika po czym wszystko wracalo do normy.

Pozdrawiam

Czesc.

Mialem ze swoja Almerka podobne problemy. Po wielomiesiecznych poszukiwaniach okazalo sie, ze do wymiany jest przeplywomierz. Sprawdz.

U mnie objawialo sie to tez tym, ze podczas jazdy od czasu do czasu wyczuwalne bylo slabniecie silnika po czym wszystko wracalo do normy.

Pozdrawiam

:( ile taka przyjemnosć? są jakieś zamienniki przepływomierza czy trzeba kupować w ASO?

Jak masz szczęście to 200-400PLN, jak masz pecha i droższy model to 2000PLN więcej. IMHO nie ma sensu kupować poza ASO, chyba że cena dużo atrakcyjniejsza. Na pewno nie warto kupować używanej - duże ryzyko. Niektóre ASO oferują usługę montażu tańszej przepływki w miejsce droższej i dokonania niezbędnych przeróbek. Jednak zanim zanabędziesz przepływke, zrób diagnostykę w ASO - być może powód jest zupełnie inny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...