Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

gaśnie po zuzyciu polowy zbiornika

lisek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Mam ostatnio taki problem ;-)

Moze ktos ma jakis pomysl?

Zatankuje pelna butle i jazda, wszystko jest ok. Jednak jak wykorzystam ok polowe zbiornika silnik spada do bardzo niskich obrotow, czasem gasnie.

Na instalacji zrobilem ok 40 tys wiec nie jest jeszcze bardzo zuzyta.

Probowalem regulowac czulosc ale tez nie bardzo pomoglo.

Help

tak pierwsze co mi się nasuwa, to może masz wodę w zbiorniku i faktycznie gazu tam za wiele nie ma wtedy już tylko sama woda zostaje, inna sprawa to może jednak reduktor już nie bardzo chce współpracować, może membrany już się zużyły i nie ma takiej wydajności jak ciśnienie w baniaku spada poniżej pewnego poziomu to nie daje rady

wody raczej nie ma bo bardzo duzo jezdze i ciagle tankuje, zawsze wchodzilo tyle samo ile wchodzi nadal. Parownik - możliwe, ale instalacja ma niewiele ponad rok, 40 tyś, nie wiem czy tak szybko by padło w nim coś.

podejrzewam że przyczyną źle zamontowany wielozawór w butli.

pewnie jak spadnie pozom gazu to zaczyna lecieć do parownika gaz w postaci lotnej a powinien lecieć non stop płynny.

Witam a jaka masz butle?

W kolo zapasowe czy banke?

Mialem podobnie w vectrze dziewczyny, butla byla pod zlym, kontem zamontowana i plywak czy jakis tam czujnik w butli nie dzialal tak jak powinien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...