Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Oświetlenie wskaźników - proszę o pomoc

Gość pare64

Rekomendowane odpowiedzi

Temat powyższy pojawią się bardzo często. Przeszukiwałem wszystkie posty dotyczące oświetlenie wskaźników tablicy do N16 przed FL i tak naprawdę to nie mogę sie już w tym połapać :)

Czy może ktoś mi podać szczegółowo jakie mam zakupić żarówki do oświetlenia tablicy, gdyż nie świeci mi jedna od wyświetlacza LCD a rozbierając przy okazji chciałbym wymienić wszystkie żarówki żeby mieć spokój na jakiś czas i stąd moja prośba jakie trzeba kupić (wartości i symbole) i ewentualnie namiary gdzie najlepiej...

Tablica świeci na niebiesko, także domyślam się że są kapturki niebieskie

A może zakupić diody rozproszone i jak to się montuje zamiast żarówek.

Pozdrawiam

[ Dodano: Pią 14 Wrz, 2007 13:23 ]

Chyba się naraziłem tematem, bo totalna cisza .

Z tego co udało mi się tutaj zebrać, to są żarówki:

3W - chyba trzy sztuki, w czarnych oprawkach) typ W3W

1.4W - cztery sztuki, w brązowych oprawkach

0.56W(LCD)- trzy sztuki w niebieskich podstawkach

(sorrki, jak może coś przekręciłem)

Jaki jest typ handlowy żarówki 1.4W?

Te malutkie 0,56W znalazłem na allegro.

Czy jak kupie same bańki to jest możliwość umocowania ich w oryginalnych podstawkach?

Czy jak kupie same bańki to jest możliwość umocowania ich w oryginalnych podstawkach?

Uważam że nie ma potrzeby wymieniać wszystkich żarówek. Wymiana jest bardzo prosta a dostęp łatwy. Owszem można sobie kupić na zapas ale wymieniać sprawne nie ma sensu bo może szybciej się spalić niż "stara". Ja też będę wymieniał ale tylko spalone. Właśnie na Allegro popytałem co i jak i będę kupował same bańki i poeksperymentuję z ledami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...