bandi Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 dzis mi spadła wskazówka poziomu paliwa na dół na desce rozdzielczej jakby nagle poczuła zwiekszone przyciąganie ziemi dzwigneła sie jeszcze kilka razy ale ostatecznie spadła na samo dno choć w zbiorniku nie ma dziury i jest połowa stanu Pb jeżdże na LPG ale jest to wkurzające co padło? czujnik w zbiorniku czy na desce rozdzielczej ktoś się z tym problemem zmagał primera p10 silnik 1,6 z 94 roku dostałem sie dzis nawet do pokrywy górnej na zbiorniku paliwa wycigam wtyczke ale tam zero napięcia????co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robo_c Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 u mnie jest podobnie mimo ze mam 10 litrow zalane to nawet do czerwonej kreski wskaźnik nie dochodzi, to juz chyba taki mankament :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majki_Wawa Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 U mnie osobiscie wskaznik poziomu paliwa tez dziwnie pokazuje,niekiedy jest tak ze mam owszem juz malo,a wskazowka roznie sie ustawia,a to na czerwona kreske,a to powyzej jej a kontrolka sie "ksiegowego" sie nie zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 temat nie zapalającej się "bidy" już był to wina teego termika w pływaku, antomiast wskazówka zachowuje się bardzo nie proporcjonalnie, ma to na celu ostrzeżenie nas (szybko spada gdy jest mało). Jeśli kogoś ineteresuje mogę napisać na jakiej kresce ile benzyny i jak opada :one: wzlooty i upadki wskazówki gdy jest mało to normalka na rondach i przy zatrzymaniach w korku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość august200 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Mnie by interesowało ile paliwa jest w baku na poszczegulnych kreskach.Z góry dziekuje,pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 tak zupełnie to wskażnik nie zdechł gdy skręcam w lewo trochę ożywa a więc będę musiał dekiel z zbiornika zdjąć i zajrzeć do pływaka może coś naprawie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 tak zupełnie to wskażnik nie zdechł gdy skręcam w lewo trochę ożywa a więc będę musiał dekiel z zbiornika zdjąć i zajrzeć do pływaka może coś naprawie??? zatankuj do prawie pełna i obserwuj...co do kresek są to dane poparte tylko spostrzeżeniami (na własne ryzyko) Gdzy wskazówka zaczyna dotykać czerwonego pola jest (pi razy drzwi ) 7 litrów natomiast w 1/4 baku na kresce około 15 dlatego tak na końcu szybko opada, co ciekawe "połowa" to około 23 l. a po zatankowaniu do pełna (przynajmniej u mnie) wskazówka jest ponad max i nic nie spada prze pierwsze 90 km... więc to wszystko jest mało miarodajne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Mam podobny problem. Okło dwóch tygodni temu wskaźnik oszalał. Raz pokazuje połowe zbiornika (choć tyle nie ma benzyny). Innym znów opada do samego dołu(aż do obudowy :galy: ), szczególnie po zatankowaniu. Myśle że to jakieś zwarcie, albo wina samego wskaźnika...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robo_c Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 u mnie tak jak napisal maacieq, po pelnym zatankowaniu przez dosć długi czas nie spada, potrafie przejechać nad morze jakies 120km i nic, natomiast jak sie ruszy to leci jak zwariowana :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 A ja mam jeszcze inaczej. Wskaźnik liniowo i dokładnie pokazuje aż do czerwonego pola. Wtedy zapala się rezerwa i mogę przejechać jeszcze............ 2km. :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys.toxic Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 u mnei jest podobnie.. ale nie nachodzi na czerwoną kreskę tylko przed nią.. tak jak to było wczoraj.. wyprzedzałem samochodzik ok 100km/h i zacęło szarpać i szarpać a jechałęm na wiadukt więc autko padło. wcześniej wyłączyłem silnik żeby misię nei zapowietrzył.... heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bivix Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 A ja mam jeszcze inaczej.Wskaźnik liniowo i dokładnie pokazuje aż do czerwonego pola. Wtedy zapala się rezerwa i mogę przejechać jeszcze............ 2km. :diabel: no to ja mam tak samo przekonałem się o tym nie dawno hih gdy zapaliła się rezerwa nie zdołałem już dotrzeć do stacji oddalonej około 5km dalej prawie 3km śmigałem z buta teraz nie dopuszczam aby było mniej niż 1/4 zupki :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ggago Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 miałem podobny problem z tym że wskazówka stała na 1/4 . po dolaNIU paliwa ruszyła się ale zaraz wracała na 14 . po wyłączeniu zapłonu oczywiście też tkwiła na 1/4. bardzo mnie to denerwowało . rozebrałem deske bo to była wina wskażnika a nie elementu w zbiorniku wyżuciłem wskażnik a w jego miejsce wstawiłem od poldka. TAK TAK pasuje z małymi przeróbkami wskazania są takie same tylko jest bardziej czuły na przemieszczanie się paliwa w zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi