Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] zegar poziomu paliwa

bandi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dzis mi spadła wskazówka poziomu paliwa na dół na desce rozdzielczej jakby nagle poczuła zwiekszone przyciąganie ziemi dzwigneła sie jeszcze kilka razy ale ostatecznie spadła na samo dno choć w zbiorniku nie ma dziury i jest połowa stanu Pb jeżdże na LPG ale jest to wkurzające co padło? czujnik w zbiorniku czy na desce rozdzielczej ktoś się z tym problemem zmagał primera p10 silnik 1,6 z 94 roku dostałem sie dzis nawet do pokrywy górnej na zbiorniku paliwa wycigam wtyczke ale tam zero napięcia????co myślicie ?

Gość Majki_Wawa

U mnie osobiscie wskaznik poziomu paliwa tez dziwnie pokazuje,niekiedy jest tak ze mam owszem juz malo,a wskazowka roznie sie ustawia,a to na czerwona kreske,a to powyzej jej a kontrolka sie "ksiegowego" sie nie zapala.

temat nie zapalającej się "bidy" już był to wina teego termika w pływaku, antomiast wskazówka zachowuje się bardzo nie proporcjonalnie, ma to na celu ostrzeżenie nas (szybko spada gdy jest mało). Jeśli kogoś ineteresuje mogę napisać na jakiej kresce ile benzyny i jak opada :one:

wzlooty i upadki wskazówki gdy jest mało to normalka na rondach i przy zatrzymaniach w korku...

tak zupełnie to wskażnik nie zdechł gdy skręcam w lewo trochę ożywa a więc będę musiał dekiel z zbiornika zdjąć i zajrzeć do pływaka może coś naprawie???

tak zupełnie to wskażnik nie zdechł gdy skręcam w lewo trochę ożywa a więc będę musiał dekiel z zbiornika zdjąć i zajrzeć do pływaka może coś naprawie???
zatankuj do prawie pełna i obserwuj...

co do kresek są to dane poparte tylko spostrzeżeniami (na własne ryzyko)

Gdzy wskazówka zaczyna dotykać czerwonego pola jest (pi razy drzwi :D ) 7 litrów natomiast w 1/4 baku na kresce około 15 dlatego tak na końcu szybko opada, co ciekawe "połowa" to około 23 l. a po zatankowaniu do pełna (przynajmniej u mnie) wskazówka jest ponad max i nic nie spada prze pierwsze 90 km... więc to wszystko jest mało miarodajne...

Mam podobny problem. Okło dwóch tygodni temu wskaźnik oszalał. Raz pokazuje połowe zbiornika (choć tyle nie ma benzyny). Innym znów opada do samego dołu(aż do obudowy :galy: ), szczególnie po zatankowaniu.

Myśle że to jakieś zwarcie, albo wina samego wskaźnika......

u mnie tak jak napisal maacieq, po pelnym zatankowaniu przez dosć długi czas nie spada, potrafie przejechać nad morze jakies 120km i nic, natomiast jak sie ruszy to leci jak zwariowana :diabel2:

Gość krzys.toxic

u mnei jest podobnie.. ale nie nachodzi na czerwoną kreskę tylko przed nią.. tak jak to było wczoraj.. wyprzedzałem samochodzik ok 100km/h i zacęło szarpać i szarpać a jechałęm na wiadukt więc autko padło. wcześniej wyłączyłem silnik żeby misię nei zapowietrzył.... heh :(

• 1 miesiąc temu...
A ja mam jeszcze inaczej.

Wskaźnik liniowo i dokładnie pokazuje aż do czerwonego pola. Wtedy zapala się rezerwa i mogę przejechać jeszcze............ 2km. :diabel:

no to ja mam tak samo :) przekonałem się o tym nie dawno hih gdy zapaliła się rezerwa nie zdołałem już dotrzeć do stacji oddalonej około 5km dalej prawie 3km śmigałem z buta teraz nie dopuszczam aby było mniej niż 1/4 zupki :one:

• 3 tygodnie później...

miałem podobny problem z tym że wskazówka stała na 1/4 . po dolaNIU paliwa ruszyła się ale zaraz wracała na 14 . po wyłączeniu zapłonu oczywiście też tkwiła na 1/4. bardzo mnie to denerwowało . rozebrałem deske bo to była wina wskażnika a nie elementu w zbiorniku wyżuciłem wskażnik a w jego miejsce wstawiłem od poldka. TAK TAK pasuje z małymi przeróbkami wskazania są takie same tylko jest bardziej czuły na przemieszczanie się paliwa w zbiorniku