Gość Rafał_sunny Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Mam takie pytanie ponieważ niedawno nabyłem ten samochód i drażni mnie jedna rzecz ponieważ zegary jak są podświetlone to każdy jest tylko do polowy, załóżmy prędkościomierz podświetlany jest tylko do 120 od lewej strony, a już w prawą stronę od tych 120 nie podświetla, i tak samo jest z obrotomierzem, czy u was też tak jest czy to żarówka się przepaliła? jeśli ktoś może to niech podeślę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dodo Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 może to Ci pomoże... http://www.autocentrum.pl.../sun_obrot.html ja wymieniłem zegary na białe tarcze i czerwone oświetlenie :diabel: [ Dodano: Sob 15 Wrz, 2007 14:33 ] http://www.autocentrum.pl/nissanclub/serwis/sun_obrot.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 W moim Sunny'm zmieniłem oryginalne żarówki do podświetlenia W3W na W5W (oczywiście z oryginalnymi kapturkami) Efekt - mocniejsze, równomierne, białe światło. W nocy naprawdę ładnie to wyglądało, zwłaszcza jak zegary miały obrotomierz i to wszystko za 1,5PLN. Więc po co kombinować z diodami - takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 iody sa o niebo lepsze. Sa juz odpowiednie do instalacji, wiec plug ang play Jestem tego samego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał_sunny Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 OK dzięki bardzo, a tak jeszcze mam pytanie jaki kolor prócz białego polecacie? Bo kuszę się na niebieski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał_sunny Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Ja mam biały i podswietla na niebiesko, Niebieskie jest zamocne i nie dosc ze gorzej wszystko widac, to meczy wzrok. Nie rozumiem w jaki sposób mas znebieskie podswietlenie skoro masz białe diody? PS. Zamówiłem sobie 10 sztuk, 5 białych i 5 pomarańczowych, pomarańczowe z racji iż pomarańczowe zegary też super wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Nie rozumiem w jaki sposób mas znebieskie podswietlenie skoro masz białe diody? po pierwsze to białe diody nie świecą czysto na biało tylko mają niebieską poświatę to uwarunkowane temperaturą światłą. Po drugie tablice w zegarach też nie masz białych/przezroczystych tylko też masz zabarwione Po trzecie aparat którym Bombel robił zdjęcia może robić przekłamania i dlatego na zdjęciu widzimy niebieskie podświetlanie. Ja u siebie założyłem diody W5W białe w efekcie tablice były podświetlone na fioletowo więc wymieniłem na niebieskie. [ Dodano: Nie 16 Wrz, 2007 08:06 ] Tak wygladalo niebieskie u mnie: Ale sam Bombel napisał że kiedyś tak wyglądało czyli to nie jest podświetlenie z białych diod tylko niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fikolek Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 nie wiem czy ktoś to zauważył jak widzicie u Bombla nie widać wskazówek!! u mnie wskazówki są w kolorze pomarańczowym ,kiedyś też sie bawiłem w wymianę podświetlenia licznika , ja znalazłem na to rade ,bezpośrednio przy wskazówkach zamontowałem białe diody skierowane na ten przewodzący światło plastik tylko trzeba sie pobawić z dokładnym (pod odpowiednim kątem) skierowaniem światła z diod .Podswietlanie mam czerwone a wskazówki świecą na pomarańczowo bo są barwione i żeby to zmienić trzeba by usunąć co wydawało mi się zbyt trudne (łatwo można coś uszkodzić no i pozostawała by jeszcze kalibracja wskaźników i licznika) :!: ale sie rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damiano7407 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 ja moge ci powiedziec ze nibieskie wygladaja barddzo fajnie. polecalbym diody zamiast w5w na alegro ale 1 dioda a nie kilka w jednej obudowie. tam w zegary z tego co pamietam wchodzi 3 i jedna na podswietlenie panela srodkowego. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68a9538a8f65db3e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damiano7407 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 kurczaczki jak bede mial zdjecia to porównamy jak wyszlo to u mnie a jak u ciebie no tyle ze ja mam n14 ale efekt pewnie podobny:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 U mnie też świeciła sie tylko jedna część zegarów (dwie żaróweczki były spalone), ale wziołem się za to dopiero jak przyszły mi białe tarcze. Miały niebieski plastik pod biała powłoka wiec jest na oświetlaniu żaróweczkami, dodatkowo przysłali mi czerwony marker do pomalowania wskazówek i świeca na czerwono a wygląda to tak: W srodkowym panelu (regulacja nawiewu) zamontowałem 3 diody swięcące w lewo, w przód i w prawo gdyż jedna słabo swietlała cały panel. Fotki nie sa rewelacyjne bo dłuższy czas naświetlania a w rękach trzymałem aparat wiec są troszke rozmyte A i w zegarku wymieniłem żaróweczkę na niebieską diode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariand87 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Ja również miałem problem z podświetleniem licznika jak w pierwszym opisie. Jednak z braku czasu zbagatelizowałem sprawę i jeździłem tak kilka miesięcy. Jednak pewnego wieczoru podczas jazdy tarcza w pełni była podświetlona. Dodam jeszcze że juz tak jest od jakiś 2 tygodni, i nic nie kombinowałem z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 To ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zegarów.W sumie to jakie są tam te żaróweczki- w5w, w3w czy jeszcze jakieś inne. Bo nikt jednoznacznie tego nie napisał. U mnie tez nie podświetla część licznika a nie chce mi sie rozkręcać tego wszystkiego żeby tylko sprawdzić jakie tam są żarówki . Poratuje ktoś? Dodam że auto to sunny 1.4, 94 rok, zegary z obrotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 w5w podswietlaja zegary, a w3w podświetlają zegarek i kontrolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 w5w podswietlaja zegary, a w3w podświetlają zegarek i kontrolki Pod zegar też możesz wsadzić W5W ale pod kontrolkami jest inny rodzaj żarówek a mianowicie R5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 A to dzięki chłopaki . Teraz mam już wszystko jasne Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fikolek Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Ponieważ jeden z kolegów na priv pytał jak wyglądają moje zegary umieszczam moje zdjęcie dla zainteresowanych ,dodatkowo mam zrobioną kontrolke włączonych świateł to ta zielona http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5942792568db633e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hansior Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 w5w podswietlaja zegary, a w3w podświetlają zegarek i kontrolki Pod zegar też możesz wsadzić W5W ale pod kontrolkami jest inny rodzaj żarówek a mianowicie R5 Bawiłem sie dzisiaj z podświetlaniem w nysce. Powymieniałem te małe żaróweczki w klawiszach pod radiem i chce zabrać sie za wymiane żarówki podswietlania zegarów bo jedna nie świeci. Wiesz może jak sprawa wygląda z linką od licznika? Bo z tego co sie orientuje to w sunny po 93 roku licznik nie jest napędzany linką...więc nie trzeba tam nic wypinać, odpinać itp gdy odkręce licznik od deski? Pytam bo domyślam sie że masz także suuny na wtrysku, a nie chciałbym czegoś pourywać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Nic nie chcę mówić bo ja mam dziwne zegary bo najprawdopodoniej pochodzą z NX100 i nie chcę nic mówić, że wszystkie liczniki po 93 r. były elektroniczne. A tak poza tym to tak musisz delikatnie wyciągać zegary bo mają krótkawe kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damiano7407 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 witam a moj licznik tak wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misioor Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Czemu u mnie wskazniki temp i paliwa są po lewej a licznik po lewej a np u Markus6 odwrotnie?Mam tą samą wersję sunnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 hmm nie mam pojęcia a może ktos przełożył z anglika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac_brutek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam Korzystając z paru godzin wolnego czasu wymieniłem podświetlenie zegarów w moim Suniaku W moim N14 3D 1994R. Mam 4 żarówki W5W I 1 R5 pod zegarkiem Dałem zielony kolor, efekt super jak dla mnie Jak zrobie foto to dodam Rozbrajając deskę pamietajcie o zaczepach nad nawiewami, jeden po lewej stronie i dwa po prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kr1505 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Witam mam ogromny problem jest moze jakis schemat wymiany zarowek deski zegarow w N14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek104 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 szukajka i se znajdz jak rozebrac deske w nisku. zarowki wymienic chyba umiesz...? np tu masz ogolny opis http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...nie+zegarow+n14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi