Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Prowadnica łańcucha???

Gość Jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ponownie.

Rozebrałem rozrząd w autku i po zdjęciu pokrywy łańcucha wyleciał mi jakiś plastik. I teraz pytanie to coś jest przykręcone do kadłuba po przeciwnej stronie niż łyżwa napinająca łańcuch. Czy to jest tylko jakaś osłona bez której można jeździć?? Czy to jest jakaś prowadnica czy coś w tym stylu bez którego nie pojedziemy??? Jeśli to jest niezbędne do prawidłowej pracy to z chęcią zakupie to za jakaś przyzwoitą cenę.

Zakładam że to jest potrzebne ale czy aż tak bardzo??

A Ty łańcucha nie zamierzasz wymieniać? Możliwe, że ta prowadnica się połamała bo jest już za bardzo wyciągnięty. Bez tego elementu nie radzę montować, bo będą kłopoty, szkoda roboty, a jeszcze strat narobisz. Taka prowadnica jest też w GA 16V. Ale czy o tych samych wymiarach, to obciąć sobie nie dam. Nie miałem okazji do porównania.

Tu masz dwa rodzaje, które były stosowane w GA 16V. Odległość między śrubami mocującymi ok. 134,5 mm. Jak widać jedna jest całkowicie plastikowa, a druga z metalową podstawą. Także są mocowane na różne rodzaje śrub. Na jakie śruby jest mocowana twoja? Jakim kluczem odkręcałeś resztki?

Kliknij

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...