Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Niska predkosc MAXymalna

Gość skicz__86
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem mianowicie: szukalem na forum o predkosci maxymalnej Sunnych 1,4 i ot znalazlem ze niektore nale potrafia leciec 185 km/h.

Dla mnie to jest troche kosmiczna predkosc gdyz moj Nissmo (75 km) do 140 rozpedza sie nawet ale po 140 to juz trzeba czekac az go wena najdzie zeby raczyl przyspieszac, maxa nie jechalem ale spodziewam sie ze to bedzie ok 160 km/h - stosunkowo malo do tego co Wy piszecie.

Jesli wiecie jaki jest powod spowolnienia mojej nyski to prosze o porady.

Kazdy by chcial smigac 185km/h.

Dodam ze mam nadwozie Trzy drzwiowe.

Pzdr.

Witam mam taki problem mianowicie: szukalem na forum o predkosci maxymalnej Sunnych 1,4 i ot znalazlem ze niektore nale potrafia leciec 185 km/h.

Dla mnie to jest troche kosmiczna predkosc gdyz moj Nissmo (75 km) do 140 rozpedza sie nawet ale po 140 to juz trzeba czekac az go wena najdzie zeby raczyl przyspieszac, maxa nie jechalem ale spodziewam sie ze to bedzie ok 160 km/h - stosunkowo malo do tego co Wy piszecie.

Jesli wiecie jaki jest powod spowolnienia mojej nyski to prosze o porady.

Kazdy by chcial smigac 185km/h.

Dodam ze mam nadwozie Trzy drzwiowe.

Mam takie samo auto jak Ty i tak samo się zachowuje. Najlepiej się rozpędź z górki zaankuj dobre paliwo to może uzyskasz te 185km/h

Paliwo slabej jakosci jak pisze _Pablo_ moze byc powodem, moze tez filtr powietrza byc brudny, moze katalizator (o ile jeszcze masz) jest zapchany i utrudnia nissankowi sie rozpedzic jak trzeba.

9 lat temu żegnałem się z Sunnym N14 1,4 1991R V max przy przebiegu 280tyś wynosił licznikowe 175 ale za to na dwójce wkręcał się do 8,5tyś i 110km/h :D

3 Lata temu 4 osoby na pokladzie i bylo 180 jeszcze by poszedl ale pas startowy sie skonczyl pare tygodni temu wskazówka prawie dotknela 180 km/h tyle ze teraz jezdze na felach 13 cali i niskie opony wiec max speed wolniejszy ale jescze troche by polecial jechalem tak tylko dwa razy sunny n14 3d niemiecka wersja. Nie jestem pewien czy licznik nie oszukuje przy tych predkosciach gdyż gdzies na forum byla mowa o przeklamaniu predkosciomierza porównaj moze to twoje 160 km/h z kimś jedzcie 2 samochodami i porownajcie wyniki.

Pozdrawiam :P

• 1 miesiąc temu...

ja swoim przed zagazowaniem jechalem 185 kmh przynajmniej tyle licznik pokazywal ...i gdyby nie koniec pasa startowego to moze i 190 by poszedl ale tego potwierdzic nie moge tak samo jak i nie moge potwierdzic czy ten licznik nie klamie ...na lpg niestety troche wolniej sie jezdzi bo 170 tylko poszedl probujcie probujcie ...jak bede mial okazje to przez gps sprawdze lub z innymi czy ta predkosc naprawde tyle wynosi ...dodam jeszcze ze to na felgach 13 cali ;-) ...

Weź pod uwagę ,że musisz trzymać wysoko nogi,ponieważ niektórzy leją tak wodę,że mogą zamoczyć Ci buty.170----180 to jeszcze,ale niech nikt mi nie powie ,że bez przeszczepów poleci dwie paki i to z kawałkiem :kosci: :kosci:

ZWOLNIJ SZKODA ŻYCIA :!!: :!!:

Mój sunniak 1.4,wielopunkt ale niestety Niemiec 75KM :( ,został dzis rozpędzony do 165km/h na 4,myślę że powinien rozpędzic się do ok 180 na 5,co przy przekłamaniu licznika daje pewnie ok 170km/h co nie jest złym wynikiem jak na takiego staruszka.Auto mam dopiero 10 dni i nie wymieniłem jeszcze filtru powietrza,no i jeżdze na zimówkach bo Helmut nie chciał dać alusków z normalnymi gumami.

Nie wiem jak u Was ale ja mam bardzo twarde zawieszenie<wątpię żeby poprzedni właść. cos z nim robił>.

ale za to na dwójce wkręcał się do 8,5tyś i 110km/h :D
Sadysta!!!! hehe obrotomierz w zwykłych N14 jest do 8 tyś tylko GTI ma 9 tyś jestem ciekawy jak to zmierzyłeś?

Normalnie :diabel2: zamykał budzik na obrotomierzu a wskazówka szła dalej. komisyjnie z kumplem ustaliliśmy że było to min 8500 RPM a tego dźwięku nigdy nie zapomnę :D chociaż z tego co pamiętam to od ok 7,5tyś obr wył i chrobotał już niemiłosiernie

Ja od kąd mam sunny tylko raz jechałem nim około 170 km/h i powiem tyle... te 180 i więcej to jest wg mnie śmierć w oczach tak nieduzym autkiem (nie biore pod uwage przekłamań licznika ;)) Wg mnie do 140 jazda suniaczem jest jeszcze w miare przyjemna ale tych 170 nie będe już powtarzał :D . Aaa...z autem jest jak najbardziej wszystko ok pod względem technicznym, a opony mam 195/60 r14 więc licznik niby jeszcze troche zaniża wzgledem seryjnych 13".

Ja sprawdzałem moje słoneczko: na gazie leci 165 licznikowe (wg gpsu 155), a na benzynie nawet mniej, bo pompa u kresu zycia i przerywa z nadawaniem :D

Wg mnie za mało. Bardzo żwawo zbiera się od 100 do 140. 150-165 już dośc wolno, ale i tak nieźle. Koledzy od innych B12 chwalą się zamykaniem licznika na tym silniku... :| Czas wymienić pompe i przedmuchać to co zostało mi po koniach :one:

mojego n14 1.4 GA14DE czyli na wtrysku, roozpedzilem do 160 kilku i wiecej nie bylo gdzie za bardzo :/ mam podobne zdanie co przedmówców odnośnie tego silnika... do 140-150 idize pryzwoicie a wiecej to juz troszke strach, wiec wszystko git :D jak na nasze drogi to i tak az nadto :P

a musze sie pochwalic nowym wynikiem :D ostatnio mialem okazje wyskoczyc na pseudoautostrade A4 wiadomo rewelacji tam nie ma ale sa odcinki gdzie mozna jeszcze przycisnac.. ii moj suniacz pokazal 190 km/h :D wiadomo przeklamania licznika.. no i przyznam sie delikatnie z gorki bylo :D (ale niewiele ;) ) i przyznam tez ze jak juz bylo to 190 to nie czulem sie zbyt dobrze - wiadomo to nie sa nowe auta tu wszystko sie moze zdarzyc a przeciez jak cokolwiek sie zdarzy przy takiej predkosci to ...