Gość Rafał_sunny Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Kolejnym moim problemem jest to ze mam centralny zamek narazie na kluczyk, i nieraz tzn dość często jak się otworzy samochód i np wsiądzie do niego czy nieraz pod czas jazdy to tylne i przednie drzwi od pasażera się zamkną i zaraz otworzą ale to tylko przy otwartym samochodzie a gdy jest zamknięty jest dobrze i tak się dzieje kilka razy, 2. No i jeszcze problem ze zamkiem kierowcy, bo może to i głupie ale mam podobny kluczyk od mercedesa, i ojciec ostatnio po kilku próbach otworzył nim samochód :/ z góry dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Defenders Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Witaj Rafał_sunny W Twoim konkretnie przypadku doszukiwał bym sie uszkodzenia w siłowniku (MASTER) tym od kierowcy, być może, że znajdujące sie tam styki, są na tyle wyrobione, że samoczynnie się zwierają, to w prawdzie jedynie teorja, jednak wydaje mi sie to najbardziej prawdopodobne... Jeśli chodzi o fakt otwierania zamka innym kluczykiem, to nie jestes pierwszym, którego to w nissanie zaskoczyło, czytałem post na temat tego, że jeden z kolegów "zaatakował" zamek swojego nissana nożyczkami i udało mu sie otworzyć drzwi... Mój pomysł na to jest następujący, zamierzam wejść w posiadanie drogą kupna sterownika radiowego, kilkukanałowego, i zastosować go go otwierania i zamykania centralnego zamka a pozostałe kanały mam w planie wykorzystać do świateł, jeśli zajdzie potrzeba poświecenia sobie w drodze do domu, to będe wstanie zrobić to zdalnie... Wracając do tematu, po dokonaniu instalacji, oryginalny zamek, mam w planie unieruchomić tak, aby uniemożliwić otwieranie drzwi za jego pośrednictwem, na wszelki wypadek myśle zostawić możliwość otwierania samochodu od strony pasażera, zamek od pasażera jest znacznie żadziej używany i w związku z powyższym nie jest tak wyrobiony i znacznie trudniej jest go otworzyć nie oryginalnym kluczykiem... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał_sunny Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Co do wyrobionego zamka to mysle ze kupie nowy, widziałem ostatnio w jakims sklepie za 35 zł oby dwa kierowcy i pasażera, a nad siłownikiem pomyslę i tez będzie go chyba trzeba wymienić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qwerty79 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Skoro zamykają się wszystkie drzwi z wyjątkiem kierowcy to według mnie coś ci zwiera na płytce sterującej centralnym zamkiem. Znajdziesz ją w drzwiach kierowcy (jest tam przycisk zamykania drzwi i ewentualnie sterowanie elektrycznymi szybami jeżeli masz). Sprawdź czy któryś z kondensatorów (albo coś innego)się nie wylał na ścieżki. W innym temacie ktoś pisał o samoczynnie otwierających się szybach i problem był właśnie na tej płytce i dokładnie z wylanym elektrolitem z kondziorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 W Twoim konkretnie przypadku doszukiwał bym sie uszkodzenia w siłowniku (MASTER) tym od kierowcy U mnie było poluzowane mocowanie siłownika(MASTER) - teraz nie mam problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d0.2 nassin Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 U mnie sama jeździ el. szyba tylna prawa podczas deszczu i ogólnie gdy wilgotno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirage Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Co do zamka to Tesciowa walnela karpia jak jej ukochanego terrano 2 otworzylem swoim wyrobionym kluczykiem os sunnego. Mina tesciowej bezcenna Tak wiec chyba wszystkie nissany z tej epoki maja problemy z zamkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.