Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Problem z centralnym zamkiem

Gość Rafał_sunny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał_sunny

Kolejnym moim problemem jest to ze mam centralny zamek narazie na kluczyk, i nieraz tzn dość często jak się otworzy samochód i np wsiądzie do niego czy nieraz pod czas jazdy to tylne i przednie drzwi od pasażera się zamkną i zaraz otworzą ale to tylko przy otwartym samochodzie a gdy jest zamknięty jest dobrze i tak się dzieje kilka razy,

2. No i jeszcze problem ze zamkiem kierowcy, bo może to i głupie ale mam podobny kluczyk od mercedesa, i ojciec ostatnio po kilku próbach otworzył nim samochód :/

z góry dzięki za informacje.

Witaj Rafał_sunny :)

W Twoim konkretnie przypadku doszukiwał bym sie uszkodzenia w siłowniku (MASTER) tym od kierowcy, być może, że znajdujące sie tam styki, są na tyle wyrobione, że samoczynnie się zwierają, to w prawdzie jedynie teorja, jednak wydaje mi sie to najbardziej prawdopodobne... Jeśli chodzi o fakt otwierania zamka innym kluczykiem, to nie jestes pierwszym, którego to w nissanie zaskoczyło, czytałem post na temat tego, że jeden z kolegów "zaatakował" zamek swojego nissana nożyczkami i udało mu sie otworzyć drzwi... Mój pomysł na to jest następujący, zamierzam wejść w posiadanie drogą kupna sterownika radiowego, kilkukanałowego, i zastosować go go otwierania i zamykania centralnego zamka a pozostałe kanały mam w planie wykorzystać do świateł, jeśli zajdzie potrzeba poświecenia sobie w drodze do domu, to będe wstanie zrobić to zdalnie... Wracając do tematu, po dokonaniu instalacji, oryginalny zamek, mam w planie unieruchomić tak, aby uniemożliwić otwieranie drzwi za jego pośrednictwem, na wszelki wypadek myśle zostawić możliwość otwierania samochodu od strony pasażera, zamek od pasażera jest znacznie żadziej używany i w związku z powyższym nie jest tak wyrobiony i znacznie trudniej jest go otworzyć nie oryginalnym kluczykiem... Pozdrawiam

Gość Rafał_sunny

Co do wyrobionego zamka to mysle ze kupie nowy, widziałem ostatnio w jakims sklepie za 35 zł oby dwa kierowcy i pasażera, a nad siłownikiem pomyslę i tez będzie go chyba trzeba wymienić...

Skoro zamykają się wszystkie drzwi z wyjątkiem kierowcy to według mnie coś ci zwiera na płytce sterującej centralnym zamkiem. Znajdziesz ją w drzwiach kierowcy (jest tam przycisk zamykania drzwi i ewentualnie sterowanie elektrycznymi szybami jeżeli masz). Sprawdź czy któryś z kondensatorów (albo coś innego)się nie wylał na ścieżki. W innym temacie ktoś pisał o samoczynnie otwierających się szybach i problem był właśnie na tej płytce i dokładnie z wylanym elektrolitem z kondziorka.

W Twoim konkretnie przypadku doszukiwał bym sie uszkodzenia w siłowniku (MASTER) tym od kierowcy

U mnie było poluzowane mocowanie siłownika(MASTER) - teraz nie mam problemów.

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Co do zamka to Tesciowa walnela karpia jak jej ukochanego terrano 2 otworzylem swoim wyrobionym kluczykiem os sunnego. Mina tesciowej bezcenna :D

Tak wiec chyba wszystkie nissany z tej epoki maja problemy z zamkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...