Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] SR20Di nie chodzi na benzynie na gazie ok

Gość wstefaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wstefaniak

Witam

Mam primerke p10 i walczę już z nią od dłuższego czasu, ale nie mogę uruchomić jej na benzynie. Z tego co sprawdziłem to to że na wtryskiwaczu benzyny jest napięcie 3V, to chyba trochę mało. Pominąłem nawet rozłączenie wtrysku.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Wstefaniak sprawdż czy w Twoim autku działa pompa paliwa . Miałem kiedyś poloneza w ,którym upaliły się styki w kostce pompy polutowaliśmy je na stałe i było dobrze.

Miałem kiedys , jeszcze jak śmigałem p10 podobny przypadek, problem ustąpił po wymianie pompy paliwowej.

Jeżeli rzadko zalewasz zupki powyżej rezerwy bądź zwarty i gotowy do wymiany pompy paliwowej.

Co do napięcia to sie nie wypowiem bo nie wiem jakie powinno być.

Gość wstefaniak

pompa paliwa już wymieniona na sprawną, po upuszczeniu paliwa z przewodów i załączeniu zapłonu słychać jak uzupełnia braki. Jutro rano dobieram się do ECU.

Witam, dzisiaj odpaliłem odpaliłem auto na benzynie, nie było napięcia +12 na wtrysku paliwa. Niestety nie chce chodzić tak jak powinien.

Sterownic ECCS pokazuje kod 34 - błąd czujnika spalania stukowego, tylko gdzie ten czujnik ????

Pozdrawiam

tylko gdzie ten czujnik ????

myśle, że jeżeli użyjesz opcji szukaj to znajdziesz ;)

a swoją drogą to gazownicy coś musieli namodzić, że na wtrysk nie dochodzi 12V, być może daje w kość emulator wtrysków

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...