Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zgniła podłoga - efekt cieknącej szyby

widaw

Rekomendowane odpowiedzi

Po 10 latach wyszło szydło z worka :( Niedokładnie wklejona fabrycznie szyba i przeciek po ściance przegrody do kabiny - pod matami wygłuszjącymi - więc nic nie było widać.

Efekt straszny:

a.jpg

a1.jpg

Nie chciałbym tykać płyty podłogowej palnikiem - blacharz to ostateczność - więc poradźcie jak to naprawić.

Zakleić? epoksydem i matą?

Wnitować kawałek bachy i zakleić epoksydem?

Może macie inne pomysły?

Się powtórzę (z konkurencyjnego forum), ale i mnie zepsuł sporo krwi.

Moim zdaniem trzeba najpierw dobrze opatrzyć "ranę", a potem potraktować ubytek technologią jachtową . Ja też nie dopuszczałbym to podłogi palnika.

Najpierw jednak musisz zwalczyć temat przecieku, bo będzie dalej gnić. Obawiam się, że przyczyną nie jest źle osadzona szyba przednia - u mnie ciekło przy fabrycznej, pierwszej i drugiej. Tę ostatnią objechałem od dołu butylenem. Na próżno. Moim zdaniem coś nie tak jest ze zgrzewem korytka odbierającego wodę spod szyby z grodzią. Z tym tematem walczyłem przez ponad cztery lata i - mimo dużego nakładu pracy - nie zwalczyłem go aż do końca, czyli rozstania z WP 11 w lipcu tego roku. Nie chcę Cię martwić, ale to zjawisko - w nieco mniejszej skali - występuje także po stronie kierowcy.

Dodano: Pon 17 Wrz, 2007 21:25

Moim zdaniem trzeba najpierw dobrze opatrzyć "ranę", a potem potraktować ubytek technologią jachtową . Ja też nie dopuszczałbym to podłogi palnika.

Najpierw jednak musisz zwalczyć temat przecieku, bo będzie dalej gnić. Obawiam się, że przyczyną nie jest źle osadzona szyba przednia - u mnie ciekło przy fabrycznej, pierwszej i drugiej. Tę ostatnią objechałem od dołu butylenem. Na próżno. Moim zdaniem coś nie tak jest ze zgrzewem korytka odbierającego wodę spod szyby z grodzią. Z tym tematem walczyłem przez ponad cztery lata i - mimo dużego nakładu pracy - nie zwalczyłem go aż do końca, czyli rozstania z WP 11 w lipcu tego roku. Nie chcę Cię martwić, ale to zjawisko - w nieco mniejszej skali - występuje także po stronie kierowcy.

Dodano: Pon 17 Wrz, 2007 21:27

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...