Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaka jest cena montażu alarmu z centralnym?

Gość pers

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie, chcę zamontować alarm z centralnym firmy "Stig" na 2 drzwi i jaka jest odpowiednia cena za montaż ? byłem w jednym w jednym miejscu i zaproponowali mi 350 zł za montaż. To dużo czy w sam raz?

to jest dosyć sporo powiem szczerze. Na allegro można kupić za 400zł alarm seo z montażem a jest on o niebo lepszy od stiga którego osobiście nie polecam. Myślę że za montaż centralnego nie policzą więcej jak 100zł do tego. Nie oszczędzaj na alarmie w tym momencie a oszczędzisz na wizytach przy naprawach. Pozdrawiam

Zamontowac alarm a "zamontowac alarm" to jest roznica podstawowa.

Za jedne drzwi z montazem i materialem biore okolo 50zł.

Montaż alarmu w podstawie 100zł, a jeśli klient chce miec kilka czujek ultra, pochylu itd, trudne miejsce na syrene i dobrze ukryty, to koszta sie powiekszaja.

Tak samo sam alarm kupisz ponizej 100zl, tylko ze jesli monter Ci go poleca, tzn ze idzie po kosztach i nie dba o klienta w przyszlosci.

Dobry alarm zaczyna sie od 180zl w gore i nie ma co sie oszukiwac.

Do tego syrena, czujki to nastepne koszta.

Tak naprawde wiekszosc alarmow ma podobne funkcje ale trwalosc pilotow i brak resynchronizacji z centralka, to wlasnie zalety marki.

Sam widzisz ze przy moich cenach, 350zł nie jest duzo, tylko mam wrazenie ze proponowany alarm, to chinski shit rodem z allegro i ma sluzyc glownie do sterowania centralnym a nie chronic auto.

Podpytaj co oni tam w ogole chca zamontowac i jak.

Slawek

choć z derugiej strony to dobra marka, dla instalatora, zamontujesz = kasa, niedługo się popsuje, przyjedzie facet = kasa tak gdzieś ze 3 razy potem zdecyduje się na demontaż = kasa, i kupi nowy lepszy przyjedzie zamontować i znowu kasa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...