Gość pers Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 mam pytanie, chcę zamontować alarm z centralnym firmy "Stig" na 2 drzwi i jaka jest odpowiednia cena za montaż ? byłem w jednym w jednym miejscu i zaproponowali mi 350 zł za montaż. To dużo czy w sam raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neostar Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 to jest dosyć sporo powiem szczerze. Na allegro można kupić za 400zł alarm seo z montażem a jest on o niebo lepszy od stiga którego osobiście nie polecam. Myślę że za montaż centralnego nie policzą więcej jak 100zł do tego. Nie oszczędzaj na alarmie w tym momencie a oszczędzisz na wizytach przy naprawach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Zamontowac alarm a "zamontowac alarm" to jest roznica podstawowa. Za jedne drzwi z montazem i materialem biore okolo 50zł. Montaż alarmu w podstawie 100zł, a jeśli klient chce miec kilka czujek ultra, pochylu itd, trudne miejsce na syrene i dobrze ukryty, to koszta sie powiekszaja. Tak samo sam alarm kupisz ponizej 100zl, tylko ze jesli monter Ci go poleca, tzn ze idzie po kosztach i nie dba o klienta w przyszlosci. Dobry alarm zaczyna sie od 180zl w gore i nie ma co sie oszukiwac. Do tego syrena, czujki to nastepne koszta. Tak naprawde wiekszosc alarmow ma podobne funkcje ale trwalosc pilotow i brak resynchronizacji z centralka, to wlasnie zalety marki. Sam widzisz ze przy moich cenach, 350zł nie jest duzo, tylko mam wrazenie ze proponowany alarm, to chinski shit rodem z allegro i ma sluzyc glownie do sterowania centralnym a nie chronic auto. Podpytaj co oni tam w ogole chca zamontowac i jak. Slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neostar Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 wwl, pers napisał jaki to alarm - allegrowy Stig, tandeta jakich mało. Ja bym tego nie montował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 neostar, nie znam "takich" marek, dlatego uznalem ze to jakas marka zamka centralnego, sorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neostar Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 choć z derugiej strony to dobra marka, dla instalatora, zamontujesz = kasa, niedługo się popsuje, przyjedzie facet = kasa tak gdzieś ze 3 razy potem zdecyduje się na demontaż = kasa, i kupi nowy lepszy przyjedzie zamontować i znowu kasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.