Gość bastek1 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 witam po zmianie akumulatora mam problem z autoalarmem. działać chyba działa - zamek centrany działa, po załączeniu alarmu swiatełka migają, tylko nie słychac syreny tak samo przy otwierniu z pilota nie ma zadnego dżwieku samochód był pierwotnie bez centralnego i bez alarmu, założony był w ASO jeszcze przez pierwszego właściciela jakies sugestie co to może byc? przy wymianie wyłączyłem go kluczykiem, potem odłączyłem aku, potem podpiąłem drugi aku, potem załaczyłem kluczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 zrób włam na załączonym alarmie i zobaczysz czy syrena zawyje, jeśli nie - pewno się spaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Alarm domontowany w ASO moze miec w domyslnych ustawieniach ciche zalaczanie. Dlatego po wymianie aku tak sie dzieje. Nie masz instrukcji od poprzedniego wlasciciela ? Zrob "wlam", tak jak p_flori, pisze. Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Alarm domontowany w ASO moze miec w domyslnych ustawieniach ciche zalaczanie.Dlatego po wymianie aku tak sie dzieje. Nie masz instrukcji od poprzedniego wlasciciela ? Zrob "wlam", tak jak p_flori, pisze. Slawek włam zrobiłem własnie, bo mnie zastanowiło brak "pik" na pilota. i cisza. awaryjne migają, światła też. nie mam instrukcji (poprzedni własciciel, czyli mój teść ma w zwyczaju wyrzucać wszystkie papiery ma ktoś taką instr, i może napisać jak te ustawienia zmienic? z góry dzękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 ma ktoś taką instr, i może napisać jak te ustawienia zmienic? a niby skąd mamy wiedzieć do jakiego alarmu potrzebujesz instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Jesli nie"pika" nawet przy wlamie, to stawiam na awarie syreny alarmowej. Dokladniej, prawdopodobnie wylacznik/stacyjka ktorym wylaczasz ja, z uwagi na czas nie uzytkowania, poprostu odmowila wspolpracy i nie wlaczyla jej z powrotem. Sproboj dobrze pokrecic kluczykiem, moze zalapie, mialem tak nie raz, albo poprostu wymien ja. Koszt syrenki z wlasnym zasilaniem 30-40zl. A instrukcje moze znajdziemy ale musisz sie dokopac do centralki alarmu i spisac marke/model, a moze z pilotow dojdziemy. Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 no zaraz zaraz, alarm się włacza, załącza i wyje - bo po włamie mrugają śwaiatła. Jeśli masz syrenę z własnym zasilaniem, to najrawdopodobniej przy wymianie aku ktoś ją wyłączył, co by nie wyła (każda syrena z własnym zasilanem po odłączeniu aku będzie wyła jeśli alarm ma tę opcję włączoną). Kto Ci zmieniał aku Ty sam, czy mechannik? Może po prostu ktoś ją odłączył na czas wymiany aku i nie załączył po podłączeniu nowej baterii. Awaria syreny - to też możliwe, koszt zakupu niewielki - a warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin B. Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Mam problem z alarmem w P12. Polega to na tym że centralny działa kierunki świecą ale nie słychać sygnału. Czasami jest tak że zapiszczy cichutko innym razem tylko mrygna światła. Alarm jest fabryczny. Na poczatku jak kupiłem wszystko chodziło bez zarzutu. Zna ktoś odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Marcin B., Wymien syrenke,ewentualnie sprawdz polaczenia przy niej. Z opisu wnioskuje ze szlag ja trafil, przez wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bastek1 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 no zaraz zaraz, alarm się włacza, załącza i wyje - bo po włamie mrugają śwaiatła. Jeśli masz syrenę z własnym zasilaniem, to najrawdopodobniej przy wymianie aku ktoś ją wyłączył, co by nie wyła (każda syrena z własnym zasilanem po odłączeniu aku będzie wyła jeśli alarm ma tę opcję włączoną). Kto Ci zmieniał aku Ty sam, czy mechannik?Może po prostu ktoś ją odłączył na czas wymiany aku i nie załączył po podłączeniu nowej baterii. Awaria syreny - to też możliwe, koszt zakupu niewielki - a warto. sam zmieniałem. przed zmianą wyłączyłem kluczykiem alarm i centralny (taki mały kluczek i "kontrolka"). potem bateryjka, wszystko przykręciłem (zalianie alarmu jest dodatkowym kablem od akumulatora). potem załączyłem kluczykiem centralny działa, światła na "włamie" awaryjne też..... tam chyba nie ma żadnego bezpiecznika na instalacji alarmu. może fakt. się spaliła syrena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Witam Mam podobny problem - tzn. "cichy alarm". Drugi jest znacznie gorszy, mianowicie na chwile obecna immobilaiser przestal reagowac na sygnaly z pilota. Po otworzeniu drzwi kluczykiem zaczynaja mrugac swiatla awaryjne, z uwagi na to ze alarm jest "cichy" nie jest uciazliwe dla sasiadow, lecz niezwykle meczace dla mnie. Po wlozeniu kluczyka do stacyjki i przekreceniu go pozycji ON, mruganie gasnie. Wymienilem baterie w pilocie, probowalem go programowac, lecz pilot nadal jest martwy. Samochod wchodzi w tryb programowania, jednakze nie mam sygnalu w postaci pojedynczego mrugniecia oznaczajacego pomyslne zakonczenie tej operacji. Co moze by tego przyczyna? Uszkodzony pilot (mam dwa i zaden nie chce sie zaprogramowac)? Czy tez uszkodzenie centralki alarmu? Jak to sprawdzic? Kluczyki sa wyprodukowane przez Siemensa (te z dwoma przyciskami, czarnym i czerwonym), o czestotliwosci 433.94 MHZ. Prosze o pomoc. Pozdrawiam 20.10.2007 Problem zostal rozwiazany serwisie za cene ok 200 zl. Kluczyki zostaly przeprogramowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chestero Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 A ja mam takie pytanie, alarm podczas "włamu" włącza się i syrena wyje, tyle że bardzo cicho co może być tego przyczyną ? P11 97r SLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marans Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam Ja mam pytanie na temat swiatel ad oryginalnego NATS Chodzi o to ze gdy wlaczam alarm lub go wylaczam to nie dzialaja kierunki, syrena dziala, rowniez po probie wlamania wyje ale kierunki nie migaja. Gdzie lezy przyczyna i jak ja rozwiazac?? Prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_z Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 WIELKI PROBLEM z uruchomieniem Auta (PrimeraP12). Najpierw spadek mocy,rok temu miałem podobna sytuację byłem w dwóch ASO i problemu nie usuneli, dopieroi w Boschu w Warszawie www.dabrowa-auto.pl auto zostało naprawione. Podobno było zwarcie na instalacji i komp wysyłał tryb awaryjny na silnik. Naprawa 300zł. Po roku sytuacja powtórzyła się, i w dodatku zapala się kontrolka NATS i nie mogę uruchomić samochodu. nie moge nawet dojechać do serwisy. Mały szczegół jestem w Poznaniu POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/color] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryk1972 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Mam problem z alarmem (primera P12). W dzień ok wszystko działa, ale w nocy wyje mi kilka razy!!!!! Bez powodu. Tak sie dzieje od kilku dni. Mam problem bo on stoi pod blokiem :/ POMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tfor Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Mam problem z alarmem w P12. Polega to na tym że centralny działa kierunki świecą ale nie słychać sygnału. Czasami jest tak że zapiszczy cichutko innym razem tylko mrygna światła. Alarm jest fabryczny. Na poczatku jak kupiłem wszystko chodziło bez zarzutu. Zna ktoś odpowiedz. masy nie ma [ Dodano: Czw 18 Wrz, 2008 10:18 ] A ja mam takie pytanie, alarm podczas "włamu" włącza się i syrena wyje, tyle że bardzo cicho co może być tego przyczyną ? P11 97r SLX brak masy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi