Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] ciemne szyby i felgi

Gość gość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich,

od tygodnia jestem użytkownikiem nissana primery

(sedan) p10 z 1993 roku.Kolorek czarny :) chce teraz przyciemnić szyby ... czy może ktoś sie orientuje jaki jest koszt takiego zabiegu ?? jestem z Warszawy,czy zna ktoś moze jakis zakład w warszawie lub okolicach w ktorym taki zabieg jest w miare tani ??tylko nie żadna fuszerka ...

drugą rzecza jakiej teraz posdzukuje są alu-felgi .. czy ma ktoś może jakies do sprzedania ?? albo moze znacie jakies fajne miejsca gdzie mogłbym sie zaopatrzyć w jakies fajne alu... :D

pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...

w koszalinie za tył płaciłem 250 zeta rozmawiałem ostatnio z gościem od przyciemniania bo szykuje sie do zamiany na p11 i za kombi tył weźmie 360 złociszy gadałem też o przednich bocznych ale nie da rady bo najsłabsza folia to i tak jakieś 40% przepuszczalności i jak się trafi narwany misiak to szyby do wymiany :twisted:

witam wszystkich,

od tygodnia jestem użytkownikiem nissana primery

(sedan) p10 z 1993 roku.Kolorek czarny :) chce teraz przyciemnić szyby ... czy może ktoś sie orientuje jaki jest koszt takiego zabiegu ?? jestem z Warszawy,czy zna ktoś moze jakis zakład w warszawie lub okolicach w ktorym taki zabieg jest w miare tani ??tylko nie żadna fuszerka ...

drugą rzecza jakiej teraz posdzukuje są alu-felgi .. czy ma ktoś może jakies do sprzedania ?? albo moze znacie jakies fajne miejsca gdzie mogłbym sie zaopatrzyć w jakies fajne alu... :D

pozdrawiam

A moze interesuja cie alufelgi 16" z oponami ?? Mam je aktualnie zalozone na swojej primerce (zreszta tez czarnej). Cena na priva.

sprzedazprimeraprawastr.JPG

Ja tez jestem z Wawy i dowiadywalem sie na ul.Chłodnej jest taka mala firma,jeden gosciu mowil ze oklejenie Merolka Vito bez przednich bocznych to koszt rzedu okolo 350zł,jak sie dowiem to dam znac.... :roll:

• 3 tygodnie później...

Apropo ulicy Chlodnej w Wawie to bylem tam i maja porzadny warsztat i duzo rodzai folii do wyboru.Osobiscie nie mam szyb przyciemnionych,ale w przyszlym roku w lato mam zamiar przyciemnic3 tylne jak najmocniej sie da czyli z tego co wiem tomozna tyl zrobic na 100%przepuszczalnosci swiatla.Ten warsztat polecam innym z Wawy.Mozna tam tez kupic owiewki samochodowe firmy Heko niedrogo. :lol:

Można zrobić 100% przepuszczalności. Potrzebny jest do tego młotek :wink:

dobre ale tak myślę, że młotek to trzeba gdzieś znaleźć albo kupić albo pożyczyć :lol: nie lepiej poprostu coś co ma się pod ręką :lol: np. kamień albo coś podobnego :lol: może nie tak finezyjne jak młotek ale efekt ten sam :wink:

Co do ciemnych szybek to temet jest "śliski". Za 300 - 400 PLN można w Wawie przyciemnić wszystko oprócz przedniej oczywiście :) ale na stacji diagnostycznej dowiedziałem się ostatnio, że NIE ISTNIEJĄ folie spełniające wymagane 70% przepuszczelności !!!!!!!!!!! Kolega przyciemnił szybki zgodnie z wymogami (naprawdę przód był lekko "przydymiony") a patrol chłopców w białych czapkach swoim mądrym urządzeniem które jest na wyposażeniu każdego radiowozu stwierdził, że szyby mają 46% przyciemnienia i zabrał dowód :( Na innej stacji diagnostycznej jak zobaczyli folię na szybach to wcale nie wpuścili samochodu na stanowisko .... Nie sprawdzali nawet przepuszczalności ...