Gość Marcin Qliński Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 witam, pytanie zagadkę mam, może ktoś zna odpowiedź: dlaczego micra '00 1.4, którą śmigam ciągnie tylko 160 km/h? dokładnie tyle i nie drgnie dalej, chociaż do dechy trzymam. czy może mieć jakiś ogranicznik prędkości wbudowany? nie wierze, że autko z taką mocą wyciąga tylko tyle, a przynajmniej jest to mocno podejrzane:/ zaznaczam, że jest mało przejechane i jeden właściciel, więc wszelkie wady exploatacyjne wykluczam [?] będę wdzięczy za odpowiedź. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 A jaką ma katalogowo V-max? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Ja moją 1.0 leciałem 160 km/h a katalogowo miała 156 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 może wybierasz jakieś kiepskie miejsce do testu Micra na 5 już nie chce ciągnąc powyżej 150 dobrze, wiec jakiś silniejszy wiaterek, już lekko pod górkę czy coś i może stanąć na 160. Spróbuj ile wyciągniesz na 4 biegu, powinieneś dociągnąć do tej fabrycznej 170/h bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Qliński Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 szczerze powiem, że nie wiem ile ona katalogowo powinna polecieć:/ a próbuję ją na zupełnie nowym odcinku expresówki między szczecinem a stargardem, więc nawierzchnia jest cacy [chociaż momentami odsłonięta i zawiewa, ale bez przesady]. a jesteście pewni, że żadnej blokady prędkości nie ma, czy czegoś w tym stylu, bo to 160 i krztę więcej jest trochu podejrzane:D na czwórce jakoś szkoda mi jej rżnąć do takiej prędkości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 zawsze możesz pojechać na hamownie i się przekonać czy gdzieś Ci nie zeżarło trochę mocy, w Szczecinie coś na pewno znajdziesz Blokady na pewno żadnej nie ma , katalogowa prędkość Twojej 1.4 (a dokładniej pojemność - 1348) to 170/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Yyy...myślałem, że te 1.4 82PS lepiej jeżdżą...1.3 ma katalogową v-max 175. Rozumiem,że model po lifcie pewnie wiecej waży, ale żeby aż tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 no tak te 1.3 mają 175/h ale takie dane podawane są dopiero dla tych micr po tym delikatnym face liftingu od rocznika 1996 bo te z 93-95 miały również podawane 170/h a przecież od 1996 micry nie miały żadnej zmiany mechanicznej w silnikach więc nie wiem skąd te 5 więcej wzięli. A co do tych 1.4 to 5/h w te czy wew tę nie poczujesz. A zobacz na moment obrotowy, różnica jest już spooora na korzyść tych 82 koników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.