Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] '00 1.4 tylko 160km/h?

Gość Marcin Qliński

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin Qliński

witam,

pytanie zagadkę mam, może ktoś zna odpowiedź: dlaczego micra '00 1.4, którą śmigam ciągnie tylko 160 km/h? dokładnie tyle i nie drgnie dalej, chociaż do dechy trzymam. czy może mieć jakiś ogranicznik prędkości wbudowany? nie wierze, że autko z taką mocą wyciąga tylko tyle, a przynajmniej jest to mocno podejrzane:/ zaznaczam, że jest mało przejechane i jeden właściciel, więc wszelkie wady exploatacyjne wykluczam [?]

będę wdzięczy za odpowiedź.

pozdrawiam

może wybierasz jakieś kiepskie miejsce do testu ;) Micra na 5 już nie chce ciągnąc powyżej 150 dobrze, wiec jakiś silniejszy wiaterek, już lekko pod górkę czy coś i może stanąć ;) na 160. Spróbuj ile wyciągniesz na 4 biegu, powinieneś dociągnąć do tej fabrycznej 170/h bez problemu

Gość Marcin Qliński

szczerze powiem, że nie wiem ile ona katalogowo powinna polecieć:/ a próbuję ją na zupełnie nowym odcinku expresówki między szczecinem a stargardem, więc nawierzchnia jest cacy [chociaż momentami odsłonięta i zawiewa, ale bez przesady]. a jesteście pewni, że żadnej blokady prędkości nie ma, czy czegoś w tym stylu, bo to 160 i krztę więcej jest trochu podejrzane:D

na czwórce jakoś szkoda mi jej rżnąć do takiej prędkości:)

zawsze możesz pojechać na hamownie i się przekonać czy gdzieś Ci nie zeżarło trochę mocy, w Szczecinie coś na pewno znajdziesz

Blokady na pewno żadnej nie ma ;), katalogowa prędkość Twojej 1.4 (a dokładniej pojemność - 1348) to 170/h

no tak te 1.3 mają 175/h ale takie dane podawane są dopiero dla tych micr po tym delikatnym face liftingu od rocznika 1996 bo te z 93-95 miały również podawane 170/h a przecież od 1996 micry nie miały żadnej zmiany mechanicznej w silnikach więc nie wiem skąd te 5 więcej wzięli.

A co do tych 1.4 to 5/h w te czy wew tę nie poczujesz. A zobacz na moment obrotowy, różnica jest już spooora na korzyść tych 82 koników

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...