Gość maniek129 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witam, mam takie małe pytanie, otórz kapie mi ropa z pompy od strony gdzie wychodzą przewody do wtrysków { jest to tył pompy} tam jest przykręcone coś takiego okrągłego śrubką na klucz 12 i z pod tego mi kapie. Pytam bo nie wiem czy można to odkręcić samemu czy lepiej sie za to nie brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Jeśli kapie ci ze śruby w środku między czterema przewodami wysokiego ciśnienia to po prostu wymień podkładkę. To jest miejsce do wkręcenia zegara ustawiającego początek wtrysku. Jeśli jednak jest to śruba powyżej tych przewodów lekko z prawej strony ( w stronę silnika ) to uważaj, bo tą śrubą reguluje się dawkę paliwa. Gdy ją przestawisz może ci silnik więcej palić, lub zrobić się mułowaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Kapie tak jak piszesz tylko że nie z tej małej sruby tylko z tego wielkiego coś co ta śrubka jest w to wkręcona to jest okrągłe i ma dwa spłaszczenia jak na płaski klucz : 22,24 i nie wiem czy to moge ruszać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 tylko z tego wielkiego coś co ta śrubka jest w to wkręcona To jest uszczelnione oringiem. Chyba ze starości się ukruszył. Osobiście radziłbym Ci wizytę u pompiarza. Powinien to zrobić na miejscu i bez wyciągania pompy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orfik Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 mi cieklo, rozebralem, uszczelka byla zuzyta,dalem silikonu specjalnego i jezdzi juz 2 lata, lalo sie konkretnie, z tym ze pozniej musialem regulowac recznie spalanie palil 10 na 100km, w tej chwili pali 5 na 100 jest zwawy i wszystko gra jak bede mogl pomoc to pisz na maila djvolum@vp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 dołącze obrazek zaznaczyłem tam czerwoną kreską skąd kapie.Czy moge to samemu zrobić bez jakiś ubocznych skutków?? Jeszcze tylko jedno pytanie jeśli to odkręce czy nic mi sie nie wysypie i nie poprzestawia?? prepraszam że zanudzam ale to ważne i do czego służy ta duża śruba? Prosze o odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Spokojnie ,możesz samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Zrobione, dziękuje tym wszystkim którzy sie zainteresowali tym tematem i mi pomogli wymieniłem oring i wszystko w porządku Pozdrawiam i wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.