Gość HAGHI Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Sprawa wygląda tak, od jakiegoś czasu radio w trakcie słuchania samo się podgłaśnia na maxa. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Wymieniłem głośniki na mocniejsze (czy może mieć to jakiś wpływ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 od jakiegoś czasu radio w trakcie słuchania samo się podgłaśnia na maxa. czy jest to zalezne od predkosci jaka jedziesz? Bo jest opcja aby w zaleznosci od predkosci radio gralo glosniej/ciszej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HAGHI Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Nie, na pewno nie. Jak już mi się zgłaśnia to na całego u muszę wyłączać, po jakimś czasie po włączeniu to samo się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Radio masz zapewne z potencjometrem cyfrowym, czyli takim, który może kręcić się dookoła. Moja rada jest taka rozbierz radio i dostań się do potencjometru, którym podgłaśniasz, rozbierz go i wyczyść i złóż wszystko do kupy jak było. Powinno pomóc. Takie usterki często występują w sprzętach RTV, gdzie jak sie zakurzy to leciutkie ruszenie powoduje podgłośnienie na max lub momentalne wyciszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 W radiu jest funkcja "PTY" która podgłasnia radio gdy np. zaczynają puszczać wiadomości Może niech kolega wyłaczy tą funkcję i będzie ok :one: Niewiem czy to to dokładnie ale kiedyś się zastanawiałem czemu u mnie się podgłaśnia sporo samo radio gdy zaczynają lecieć newsy w radiu i jakoś doszedłem. Mozna to oczywiście żeby się pogłaśniało nie tylko na wiadomości ale np. na piosenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fearu Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Witam! Widziałem, że na zapytanie kolegi nie było zbyt dużo odpowiedzi. Ja mam taki sam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Czy komuś coś podobnego się przytrafiło? Żaden elektronik nie chce się podjąć naprawy tego radia. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Gość_HAGHI - poradziłeś sobie z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.