kaczy46 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 A wiec tak jak w temacie kurde montowalem z kumplem radio i juz mielismy wszystko podlaczone i jak wsadzalismy je to jakies spiecie poszlo i wszystko siadlo aku itd wiec zaczelismy bezpieczniki sprawdzac i wymienilismy jeden i pojechalem i jak juz zrobil sie wieeczor to kurde jechalem i kumpel mowil ze nie mam swiatel z tyly no i deska mi sie nie swiecila wiec wymienilem bezpiecznik od stop i dzialaja pozniej jeszcze jakis bezpiecznik pod macha i nic reszte sprawdzilismy bezpiecznikow i przekazniki i sa niby dobre i dalej mi nie dizala cala deska sie nie swieci postojowek nie ma i tlnych swiatel... i znajomy elektryk powiedzial ze musial by wiedziec ktore bezpieczniki sa odpowiedizalne za tylne swiatla i podswietlenie deski i postojowki to by pogrzebal wiec pomoze mi ktos??? co to za bezpieczniki i wogole co moglo mi pojsc w furze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Bezpiecznik sie spalil,wez zwykly miernik i sprawdz na wlaczonym zaplonie wszystkie.Nie pamietam jak jest podpisany ten bezpiecznik.Sprawdz wszystkie,ktore maja w nazwie"lamp".Ewentualnie moge sprawdzic jutro jaki to bezpiecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 a pewnie mijania się świecą. Też stawiam na bezpiecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy46 Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 no tak jak wyzej napisalem bezpieczniki wszystkie sprawdzone te pod deska i te pod maska miernikiem sprawdzane i wszystkie ok sa !!!! 3 wymienilem ogolnie np stopu tez nie mialem i wymienilem i dziala a reszta hmm niby ok sprawdzalem z kumplem recznie a pozniej miernikiem ale na wylaczonym zaplonie i jest jakas roznica jak bede mial wlaczony zaplon???i misiek jak bys mogl to sprawdz jakie to bezpieczniki bo przyda mi sie na bank.... ogolnie nie pala mi postojowki cala deska i tylne lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Jest roznica,jezeli sprawdzaliscie zwykla ta(zapomnialem jak to sie nazywa)lampke ma taka Sprawdzaliscie kazdy bezpiecznik z dwoch stron?Bo z jednej zawsze sie bedzie swiecil,nawet jak jest spalony.Zrob tak jak Ci napisze a powinienes znalezc przyczyne.Wlacz swiatla postojowe i zaplon.Za pomoca tzw.neonowki sprawdz kazdy bezpiecznik z dwoch stron.Mam nadzieje ze to pomoze i ze to wina bezpiecznika ale mialem to samo kiedys i wina bezpiecznika byla.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 kaczy46, Jak znam zycie to podlaczajac radio, mase podpieliscie pod przewod zwany ILL czyli tam sie pojawia PLUS po przekreceniu na pozycje. Sprawdz to i jesli tak jest to rozlacz. Masa w Nissanach najlepiej podpinajac pod mase auta, ewentualnie mniej fachowo, mase radio wezmie przez antene. W instalacji nie znajdziecie masy, chyba ze ktos wczesniej dorabial. Slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy46 Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 siema oka chlopaki dzieki za rade problem juz rozwiazalem a wiec kurde na szybko wrzucilem posta i nawet nie kuknolem ze juz byl podobny post z podobnym problemem wiec kumplowi go pokazalem i juz wiedzial co jest 5 i jest tak jak mowi WWL z ta amsa jest przypal bo te instalki w nissanach ciagna ze swiatel i ten minus to robi sie + itd no bepzieczniki mialem wymieniane ale i tak sie spalil jeszcze jeden wiec zamykamn temat i jeszcze raz dzieki za fatyge chlkopaki eeelo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Witam, podepne sie pod temat. U mnie sytuacja przedstawia sie nastepujaco: co jakis czas nie mam podswietlenia deski, i postojowych przod,tyl. bezpieczniki sa ok. Pisze ze nie mam ich co jakis czas bo czasem w czasie jazdy potrafia sie wlaczyc same- myslalem ze cos nie styka gdzies... ale na postoju ostatnio przy zgaszonym silniku krecilem wlacznikiem swiatel i raz dzialalo i raz nie- nawet zostawilem wlaczone swiatla, stalem pare min przy aucie i nagle zadzialalo... Co lepsze zwykle to nie chce zaskoczyc po zgaszeniu auta po dluzszej jezdzie. Jezeli juz sie zapala to same bez wylaczenia swiatel nie zgasna. Rano, po odpaleniu zwykle dzialaja spoko. gdzie szukac przyczyny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 znalazłem przez przypadek przy wymianie żarówki. pod zbiorniczkiem wyrównawczym jest podłączenie masy do świateł. zbiorniczek trzeba wyjąć, odkręcić śrubkę, wyczyścić papierem ściernym i skręcić. Działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.