Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Mam problem w Nissanie swoim, ze padl mi alarm auto nie dostaje paliwa, wiec uruchomilem pompe podlaczajac do niej prad, ona dziala natomiast auto nadal nie odpala, sprawdzilismy nie ma iskry na swiecy :/ Czy mozliwe, ze alarm zablokowal zaplon? Czy jesli odlaczam alarm od kostki to powinienem odpalic auto??Byl fachowiec od odpalania "awaryjnego" samochodow, poddal sie :/ Zna ktos jakiegos magika z Wwa ktory moglby sprawdzic co sie dokladnie dzieje z autem?? PS Alarm jest firmy Cobra, bardzo stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 EnDrIu WAWA, jedz na białołekę do klubowicza "Wiesiek_almera", on naprawde zna sie na elektryce. Ma swoj mini warsztacik na Zawiślańskiej". Skrecasz z modlinskiej w mehoffera w prawo, przed torami w lewo i po lewej ma swoj zakladzik, tam sie wjezdza "od tylu". Nie mam do niego gg ale napewno ma je Ruda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 EnDrIu WAWA, Wszystko mozliwe. Jesli nie ma iskry i stalo sie po padnieciu alarmu, to dostac sie trzeba do centralki alarmu i odszukac obwody ktore odcina. Wypiecie kostek moze dac efekt ale nie musi Jak masz alarm i wychodza z niego dwa zazwyczaj czarne grubsze niz reszta przewody, to je zepnij razem. Trudno tak podpowiadac bo kazdy alarm jest inny a tymbardziej kazdy monter robi po swojemu. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Panowie nie znam się za bardzo, ale w jednym aucie przerabiałem coś podobnego czyli brak iskry przy jednoczesnym podawaniu paliwa i rozwiązaniem był walnięty moduł zapłonowy...może to ma jakieś znaczenie :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Jeżeli Cobra, z centralki powinny wychodzić 2 zielone kable, zewrzyj, jeżeli to wina alarmu - odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Blokady w alarmach są robione na stykach NC przekaźnika czyli po odcięciu zasilania od centralki alarmu nie powinny działać, może w tym przypadku monter podłączył to inaczej, często też do blokady np. pompy paliwa stosuje się zewnętrzny przekaźnik, który też pracuje na stykach NC, bez sygnału z centralki powinna pompa działać. Może to nie wina alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Dorwalem sie do alarmu, z kostki wychodza 4 zielone kable, zwieralem je ze soba nic nie dalo, rowniez zwieralem dwa czarne tez nie pomoglo-zastanawiam sie czy pompa powinna byc wtedy podlaczona na krotko czy powinna zadzialac?Zdziwilo mnie to, ze jak stykalem te kable ze soba nie bylo zadnej iskry-to normalne?? Czy jakos probowka powinieniem znalezc ktore to przewody?Jak tak to kiedy powinien byc prad na nich? Male zdjecia telefonem [ Dodano: Czw 27 Wrz, 2007 19:18 ] PS alarm to Cobra Art. 0979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Co do namierzania przewodow to najlepiej imho zrobic to miernikiem uniwersalnym (i przy okazji otworzyc centralke, lub dorwac jej dokladny schemat z opisem wyprowadzen na kostce). Co do poszukiwan to sprobuj namierzyc ktory przewod od centralki wchodzi na cewke A jak nie chce ci sie tak bardzo dlubac to udez na prv - zobaczymy czy da sie cos zaradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 EnDrIu WAWA, Moge spojrzec, np jutro w okolicach 14. Daj znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Kiedyś miałem podobną sytuację, alarm zablokował pompkę paliwa i cholera wie co jeszcze. Bez instrukcji do alarmu się nie obyło. Zresetowałem go i ponownie zaprogramowałem. Może u Ciebie też się przywiesił i trzeba mu reset zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Wiesiek odpalil mi auto(wielkie dzieki:) ) okazalo sie, ze jakis przekaznik nie otrzymuje pradu, podpiety komp jest na krotko, takze nie bede musial holowac auta do Tomaracing i wiem co sie dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 EnDrIu WAWA, a nie mówiłem? Wiesiek jest debeściak!! i jego pies też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 EnDrIu WAWA, a nie mówiłem? Wiesiek jest debeściak!! i jego pies też...hehe...prawda, dzieki za polecenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi