Gość Noktomeron Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Szukam amortyzatorów do 100 nx tylnich... gdzie najlepiej je kupic... dodam ze mam silnik 2.0 z abs a w sklepie pan ciepłym głosem mówi 300zł jeden a ja zawał czy to normalna cena za sztukę gdzie moge kupic troszke taniej albo chociaz oznaczenia tych amorków:) to juz mi ułatwi sprawe w poszukichawniach ps. Korzystałem z wersji szukaj ale niestety nie znam sie jeszcze dobrze na neciku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 ja amorki ALKO olejowe kupilem w zeszlym roku za 130zl sztuka - teraz kosztuja 240 :/ generalnie odradzam chinszczyzne z allegro... mimo wszystko na twoim miejscu poszukalbym dobrych KYB nawet jakbys mial za nie wlasnie 300zl zabulic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=34044 Tu pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 ja jak kupowalem swoje nissana to na starcie wymienilem tyl. sa to takei same aj kw sunny z tego co pamietam. tylko ze ja kupowalem JC) zrobilem ok 50 tys i teraz tak wala ze tez musze zaczac szukac. jak cos znajdziej w dobrej cenie daj znac dodam tylko ze mam 1.6 a nie 2.0 jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 czy to normalna cena za sztukę ....w sklepie TAK gdzie moge kupic troszke tanieju mnie...albo chociaz oznaczenia tych amorków:) tylne olejowe KAYABA na tył: Lewy - 634039 Prawy - 634038 to juz mi ułatwi sprawe w poszukichawniach Jakbyś szukał dokładnie,to na 100% natrafiłbyś na ten temat http://www.nissanklub.pl/...pic.php?t=34044Tu pytaj. Kończąc wypowiedz: 634039L - 225 zł 634038R - 225 zł [ Dodano: Nie 30 Wrz, 2007 21:55 ] jak cos znajdziej w dobrej cenie daj znac Użyj wyszukiwarki albo zobacz wypowiedz dylsona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Użyj wyszukiwarki albo zobacz wypowiedz dylsona ok sorry moj blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NISSIO100 Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 siemka tu masz troszke info na temat amorów http://www.100nx.fora.pl/amortyzatory-tyl-t485.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foster Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Z czystym sumieniem mogę polecić Sachs Advantage, http://picasaweb.google.com/foobatic/100NX...713281648553378 może genialnie twarde to one nie są, ale braku komfortu i pewności prowadzenia nie mogę im zarzucić. Porządne kopyta, tyle że cena może odstraszyć... przeszło 400pln, ale warto. Moje odczucia co do nich są lepsze niż miałem co do Kayab, które założyłem w Sunnym, ale też porównanie 1.6 do 2.0 nie jest za adekwatne :one:. Zakładałem je w styczniu, a przegląd miałem w lipcu i wszystko jest jak należy. A jak chcesz na twardo to KYB Ultra-sr, o innych markach i wynalazkach to raczej zapomnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozer Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 witam!!! mam pytanie posiadam nissana 100nx 92' 1.6 wersja z abs. potrzebuje wymienic tylnie amortyzatoru czy orientuje sie ktos czy od nissana sunny z abs bede pasowały do mojego nismo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 na 100 % pasuja mozesz brac smialo czy abs czy bez nie ma roznicy...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozer Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 na 100 % pasuja mozesz brac smialo czy abs czy bez nie ma roznicy...pozdrawiam wilkie dzieki za pomoc. w takim razie bede szukał teraz tez od sunny. a amorki do wersji z abs róznia sie tym ze maja dłuższy koncowy gwint i chyba zaograglony, no i oczywiscie cena do wersji bez abs do mojego 100nx kosztuja 92zł a do wersji z abs juz 180 zł wiec róznica jest i do widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 tak masz racje ale bez abs tez idzie zamontowac tak ja mam u siebie;P wiec o co przeplacac...myslalem wczesniej ze jest jaka s roznica w budowie i tlumieniu amorka abs bo abs wprowadza drgania ale to nie ma znaczenia jak sie okazalo ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozer Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 czyli mówisz ze do wersi bez abs tez bede pasowały i to bezproblemowo. bo jak sie dowiadywałem to podobna sa troche inne i te od wersi bez abs by pasowały tylko trzeba by było troszke górny gwint ukrucic?? ale jak mówisz ze pasuja to faktycznie nie ma co przepłacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 moje amorki sa docelowo do auta bez abs mimo ze takowy ukladzik posiadam...;D nic nie trzeba bylo ciac...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozer Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 moje amorki sa docelowo do auta bez abs mimo ze takowy ukladzik posiadam...;D nic nie trzeba bylo ciac...pozdrawiam ale tarcze hamulcowe z tyłu tez ma Twoje nismo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 ale tarcze hamulcowe z tyłu tez ma Twoje nismo?? bebenki. GA16DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 derebere, jak sie nazywaly te amorki z JC? Bo sie szykuje do wymiany a najtaniej mam w JC to chce wiedziec czego nie kupowac, dobrze jest poczytac forum- wiem juz ze moge kupic amory do wersji bez abs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozer Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 ale tarcze hamulcowe z tyłu tez ma Twoje nismo?? bebenki. GA16DE u mnie sa tarcze to myslisz ze nadal zwykłe amory beda pasowały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkil Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 podłącze sie i ja do tematu. mam setke z ABS też bede zmieniał amory i właśnie jak ot jest? sa dwa rodzaje amorow: do wersji z ABS i bez ABS-u, generalnie chodzi mi o tyl bo na przod zaloze te z ABS. czy na tyl wejda te do wersjji bez ABSu? generalnie sa o wiele tansze. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 http://www.100nx.fora.pl/koszty-zwiazane-z...ry-tyl,485.html w tym temacie są linki do zdjęć gdzie widać różnicę między tymi do wersji z ABS i bez ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 mushroom, czyli amory do wersji bez abs mają dłuższy gwint który trzeba podpiłować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 nic nie trzeba pilowac drodzy koledzy no, procz tego otworu w nakladce na sprezyne z nieokraglego ksztaltu na okragly(frez lub pilnik i cheja) przynajmniej u mnie tak bylo bo z powodu chwilowego braku gotowki musialem na szybko kupic cos taniego (GPD) nie polecam nikomu tego badziewia rok minal a tu znow wymiana i trzeba kupic jakies KYB:( ale ogolnie amorki bez abs pasuja do abs...jak dluzszy gwint to co przeszkadza ?niech wystaje wiecej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Wersja z ABS ma dłuższy gwint. Sam to przerabiałem i musiałem wybadać sprawę. W końcu kupiłem KYB do wersji z ABS zamiast kombinować. Moim zdaniem lepiej wydać trochę więcej na dobre amory, bo jednak decydują o naszym bezpieczeństwie podczas jazdy. Z resztą wystarczy zaglądnąć i zobaczyć czy jest frez na gwincie, czy nie ma i wiadomo jakie mamy kupić, a cena tych leszych raczej nie różniła się znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozer Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 ja wymieniałem amorki w ta sobote. mam nissana 1.6 z abs. chodziłem za nimi dosc długo zeby kupic taniej, az wkoncu sie udało. niestety niektórzy ludzie którzy sprzedaja takie rzeczy nie maja o nich pojecia i sprzedał mi chyba do wersji bez abs bo nie pasowały. nie chciało mi sie juz latac i tego załatwiac i szukac innych i postanowiłem je przerobic. nic trudnego. rózniły sie tym ze te do wersji z abs maja sciety z jednej strony górny gwint na płasko . a te do wersji bez abs maja tenb gwint cały okragły. wiec przyszlifowałem z jednej strony gwint diaksem i wszystko juz pasowało. teraz nic nie stuka i nie puka a górny gwin miałem takiej samej długosci w obu modelach. wiec nie opłaca sie kupowac do wersji z abs bo sa duzo drozsze. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Shuremajk Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam ja zmienialem wczoraj amorki na tyle mialem z abs a zalozylem bez abs gazowe i smigam bez zadnych problemow przypilowalem poduszki i lata jak nalezy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi