Gość Cysio Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 mam taki maly dulemat na desce pod nawiewem sa guziki ... odrzewanie tylnej szyby,awaryjne i zaslepka jak wlacze swiatla to swieci tylko podswietlenie awaryjnych a co z ogrzewaniem ?? tez powinno swiecic ? (zapala sie tylko dioda jak wlacze ogrz,tylnej szyby) przyznam sie szczerze ze nie mialem czasu zeby rozebrac ten panel ale zamierzam sie dobrac do tego przy okazji zmiany podswietlenia zegarow ale chcialem miec pewnosc czy to wogole ma swiecic czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 Powinny działać podświetlenia, zaopatrz się w przezroczyste żaróweczki 12V, o średnicy 3 mm. Na włączniki ogrzewania i przeciwmgielnych idą po 2 żaróweczki (podświetlenie + sygnalizacja załączenia), a na awaryjne 1 żaróweczka. Ja nawet nie rozbierałem kokpitu, tylko włożyłem dłuższy śrubokręt i podważyłem włącznik, to sam wyskoczył. Jakie żaróweczki idą na podświetlenie zegarów, tego nie wiem. Jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 dorwalem sie do tych zaroweczek nurtuje mnie tylko jedno pytanie ilu watowe maja byc te zaroweczki ? mino ze pracuje w sklepie moto nie znalazlem takich w ofercie (moze jak bede wiedzial ilu watowe to cosik znajde) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 dorwalem sie do tych zaroweczek nurtuje mnie tylko jedno pytanie ilu watowe maja byc te zaroweczki ? mino ze pracuje w sklepie moto nie znalazlem takich w ofercie (moze jak bede wiedzial ilu watowe to cosik znajde) Ja wymienialem zarowno w tablicy jak i w przyciskach.Ciezko mi bylo znalezc takie zaroweczki(przyciski)w zwyklych sklepach.Stracilem cierpliwosc i pojechalem do ASO.W tablicy rozdzielczej sa takie same zarowki jak do swiatel postojowych,tylko ze maja 3W.Jezeli chcesz zdjac panel z przyciskami to wyciagnij radio,pozniej odkrec dwie srubki nad radiem(spojrz na ten panel pod katem od dolu)i dwie nad tym malym schowkiem na dole panelu.Pozniej juz bedziesz wiedzial co robic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy77 Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Zaroweczki do podswietlenia awaryjnych,ogrzewania tylnej szyby i przeciwmglowych tylnych maja po 1,2W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 wiec sa tam takie zaqroweczki z wasami o srednicy 3 mm i wyoskie chyba na 8 mm. i zarowki o takiej wyoskosci poza ASO sa chyba ciezkie do zakupu. ale idealnie pasuja zarweczki takie jak mozna kupic w sklepach elektronicznych i na allegro (mimo ze sa krotsze) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42134545 wystarczy zdjac z przepalonych niebieskie kapturki, zalozyc i juz. ja takie wstawilem i swieci ok. takie same chyba sa chyba w guzikch od podswietlania szyb itd. co dodeski rozdzielczej tam sa rozne - wieksze (2 rodzaje) i innego typu. i takie chyba tylko do kupienia w ASO.... mozna tyz kombinowac jak sie komus chce z diodami. MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 W desce sa identyczne zaroweczki jak od swiatel postojowych.Tylko,ze te w tablicy maja moc 3W.Na bank tak jest w P10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bob Opublikowano 21 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2005 CZE! Dobrze że do was dołączyłem haha bo ja myślałem że to tak ma być że świecą tylko te przyciski jak sieje przyciśnie a dzięki Wam jutro ide wymieniać lampki Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 21 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2005 pooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 22 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2005 poooA coz to ma znaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2005 czy ktos juz kupil te zaróweczki! ja bylem w JC i tam mieli ale po 8zl za sztuke a ja potrzebuje 6szt wiec cena jest chyba troszke przesadzona! Jak ktos ma aktualny aders aukcji na allegro to przosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bob Opublikowano 22 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2005 CZE! Nio ja dzisiaj pojeździłem za nimi ehhe i nie dostałem a potrzebuje 4 więc jutro jade do serwisu zobaczyć może mają zastanawiałem się też nad diodami bo są na 12V diodu takie małe tylko czy dostatecznie dużo dadzą światła hmm :?: zobaczymy Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Szukaj w sklepach z częściami elektronicznymi. Jak ja kupowałem, to kosztowały 0,50 za szt. Diody dają światło skupione (soczewkowe), a we włącznikach żaróweczki świecą dookólnie. Może gdybyś je skierował odpowiednio, ale bedzie z tym trochę roboty, jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 w wiekszosci elektronikow mozna bezproblemowo zakupic te zaroweczki zostaje szcze allegro gdzie 10+1 kosztuje 3,5 pln - ja ostatnio zakupilem bo nie mam czasu biegac na drugi koniec miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Szukaj w sklepach z częściami elektronicznymi. Jak ja kupowałem, to kosztowały 0,50 za szt. Diody dają światło skupione (soczewkowe), a we włącznikach żaróweczki świecą dookólnie. Może gdybyś je skierował odpowiednio, ale bedzie z tym trochę roboty, jak na mój gust. Koledzy,jezeli chcecie zeby dioda dawala swiatlo rozproszone to spilujcie jej gore pilniczkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bob Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 CZE! Właśnie sklep elektroniczny :!: że nie wpadłem na to dzięki chłopaki za wskazówke Sorry Cysio że odrazu nie pomyślałem żeby się Ciebie zapytać chociaż oferowałeś pomoc :oops: to się już więcej nie powtórzy :wink: Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TatoTurbo Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 a ja sie zastanawiam czy nie mozna dac dwoch mniejszych pod roznymi katami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bob Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 CZE! Kupiłem nareszcie te żarówki w elektroniku i stała się jasność Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 23 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2005 Jeśli ktoś chce nabyć żaróweczki do przełączników to można je nabyć w Warszawie na ul. Dobrej idąc od Biblioteki UW po prawej stronie prawie na przeciwko salonu Forda. Są ale bez oprawek za grosze. Kiedyś tam kupowałem, ale zastąpiłem je już diodami. Co do zegarów to są tam żarówki 3W. Ja wektnąłem tam żarówki od pozycyjnych czyli 5W są takie same kształtem i wielkością. Sorka za pooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi