Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12/WP12 2,2dci "świergoczące" paski

Gość KEICAM

Rekomendowane odpowiedzi

[/b]mam strasznie denerwujący mnie problem, może ktoś poradził sobie z podobnym!

pod maską z lewej strony od silnika (stojąc przed samochodem, nie wiem jak się nazywają :/ ) mam dwa paski które wydają straszny jazgot.

Nie wiem czy dobrze robie, ale problem znika na pare dni jezeli popsikam je WD40, a później silikonem do gum i uszczelek.

podejżewam że ma to związek z tym że auto jest użytkowane w UK gdzie jest wilgotno i przez wiekszość czasu pada

jestem gotowy sprawdzić wszystkie rady oby tylko pomogło, bo auto jest niemal nowe a świergoli jak z pod maski jakiegoś trupa! :|

Pewnie paski są już troszkę rozciągnięte i albo pomoże naciągnięcie ich jak jest taka możliwość albo będzie potrzebna ich wymiana... ;)

• 2 lata później...

Raczej naciągnięcie nic nie da , miałem ten sam problem wymiana załatwiła wszystko, tylko dobranie tych pasków nie było takie proste try razy do sklepu bo każda firma produkująca ma swoje parametry , tak że mam dwa paski różnych firm, pierwszy raz było po katalogu i numerach , nie podszedł żaden. Wymień i przestanie świstać

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...