Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

BioDiesel jak to się ma w ekspoatacji ?

Fer

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś się skusiłem i zatankowałem BioDiesla ponad 20gr tańszy od zwykłej ropy, jak narazie nic złego się nie dzieje, ale na ulotce dodawanej do tego paliwa pisało by skontaktować się z producentem auta czy takowe można lać itd żeby robić przeglądy dodatkowe samochodom jeźdżących na BioDieslu itd...

[ Dodano: Sob 29 Wrz, 2007 17:44 ]

Dodatkowo nie śmierdzą tak spaliny jak po normalnym paliwie :one:

Fer, ja jestem zdania ze na starego diesla to wpływu nie ma absolutnie żadnego, nic nie będzie Ci sie działo. Gorzej z nowymi dieslami Common Rail i takie tam, sa nowoczesne i czułe i przy takim paliwie mogą sie poprostu zepsuć bo nie przystosowane do tego. To tak jak bys do swojego nalał opału to dam łeb że długo by pojeździł a nalej opału do nowej generacji to szybko szlag trafi :D

A co z olejem opałowym ? słyszę różne opinie na ten temat choć ogólnie nie jestem tego zwolennikiem.

Ja jakoś też nie mogę się przemódz, ale mój Nissan już jeździł na opale z jakieś 10tys km jak nie więcej troche i nic mu nie zaszkodziło. Jedni mówią by dolewać oleju Mixol a jedni że nie potrzeba, w moim przypadku był lany. Ale jest ważna zasada - Opał ma być czysty od syfów (czyli najlepiej przepuścić go przez dobre sitko :D ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...