Fer Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Dziś się skusiłem i zatankowałem BioDiesla ponad 20gr tańszy od zwykłej ropy, jak narazie nic złego się nie dzieje, ale na ulotce dodawanej do tego paliwa pisało by skontaktować się z producentem auta czy takowe można lać itd żeby robić przeglądy dodatkowe samochodom jeźdżących na BioDieslu itd... [ Dodano: Sob 29 Wrz, 2007 17:44 ] Dodatkowo nie śmierdzą tak spaliny jak po normalnym paliwie :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Fer, ja jestem zdania ze na starego diesla to wpływu nie ma absolutnie żadnego, nic nie będzie Ci sie działo. Gorzej z nowymi dieslami Common Rail i takie tam, sa nowoczesne i czułe i przy takim paliwie mogą sie poprostu zepsuć bo nie przystosowane do tego. To tak jak bys do swojego nalał opału to dam łeb że długo by pojeździł a nalej opału do nowej generacji to szybko szlag trafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 W pełni zgadzam się z przedmówcą.Na jakiej stacji brałeś to paliwo i po ile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Bliska, 3,49, normalna ropa przeważnie od 3,70 jest w mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Lej 100% biopaliwo, olej do frytek na stacji biedronka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ciseq Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 A co z olejem opałowym ? słyszę różne opinie na ten temat choć ogólnie nie jestem tego zwolennikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 A co z olejem opałowym ? słyszę różne opinie na ten temat choć ogólnie nie jestem tego zwolennikiem. Ja jakoś też nie mogę się przemódz, ale mój Nissan już jeździł na opale z jakieś 10tys km jak nie więcej troche i nic mu nie zaszkodziło. Jedni mówią by dolewać oleju Mixol a jedni że nie potrzeba, w moim przypadku był lany. Ale jest ważna zasada - Opał ma być czysty od syfów (czyli najlepiej przepuścić go przez dobre sitko ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.