Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Nie dziala mi kontrolka rezerwy

Gość misiek_83
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość misiek_83

Mam problem z kontrolka od rezerwy paliwa.Nie daje ona zadnych oznak zycia.Wczesniej swiecila nie rownomiernie tzn.Albo za wczesnie albo za pozno?!Wymienilem zarowke w desce rozdzielczej i nic,wskaznik paliwa funkcjonuje bez zarzutow,a kontrolka nie dziala.Co moze byc przyczyna?Plywak w zbiorniku?

Gość Bruneros

wg. knig o primerce w w zbiorniku jest jakis czujnik poziomou paliwa ktory dziala na zasadzie rezystancji na podstawie tego przekazuje dane do wskaznika. pytanie czy kontrolka rezerwy pobiera sygnal z wskaznika (jezeli osiagnie odpowiedni poziom zaswieca kontrolke) czy kontrola pobiera sygnal z czujnika z baku.... trzeba bylo by sie przyjrzec schematowi deski rozdz.

powodow moze byc wiele - cos zle polaczyles przy wymianie zarowy

jakies kabelki nie stykaja itd. , lub poszedl jakis czujnik / kable.

bede mial chwile to sprawdze to w ksiazkach.

MK

Gość dawidos75

w zbiorniku jest czujnik odpowiadający za to taki mały aluminiowy przy tym calym pływaku do ktorego sa przylutowane 2 kabelki ,to raczej to ale nie wiem czy to mozna kupic osobno

Gość misiek_83
w zbiorniku jest czujnik odpowiadający za to taki mały aluminiowy przy tym calym pływaku do ktorego sa przylutowane 2 kabelki ,to raczej to ale nie wiem czy to mozna kupic osobno
No mnie tez sie wydaje,ze to ten pierdolnik :D Jak mam sie dostac do zbiornika?Trzeba koniecznie demontowac tylne siedzenie?Mechanior mi powiedzial,ze najprawdopodobniej odczepil sie kabelek od wyzej wymienionego czujnika.Pozdrawiam i dzieki.

Gość misiek_83
to raczej nie kabelek bo one są przylutowane i to jest czesty przypadek u mnie było to sa

mo i rozbieralem to.

P10 GT :idea:

I co?Dziala po wymianie czujnika?