Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] ZAPŁON

And482

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po przejechanie ok 500 km po zmianie lancuszka zaczelo szarpac autem na wszystkich biegach i ledwo da sie ruszyc ;/ czy po zmianie lancuszka trzeba utawiac zaplon [/b]

bylem u mechaniora ia powiedzial ze swiece i kable przy zmainie juz zauwazyl ze sa troche stare :) jutro wymienie i zobacze co dalej inny kolo znow mowi ze moze cos byc z polaczeniem silnika ze skrzynia a jeszcze inny ze dostaje malo paliwa :065: i o co chodzi juz am nie wiem :615:

A przez 500km było idealnie czy też lichawo ?

"Coś na połączeniu silnika ze skrzynią biegów" raczej nie powinno mieć wpływu na szarpanie - poza 1-szym biegiem przy ruszaniu (praca sprzęgłem). Ale wyjęcie skrzyni trochę kosztuje więc mechanicy je uwielbiają :D

Jakie to szarpanie? Czy takie, że podczas depnięcia pedału do podłogi (gazu, przy obciążeniu) wydaje się jakby brakowało paliwa? I to się dzieje w pewnych zakresach obrotów?

Jak tak to wina zapłonu. Poluzuj śruby aparatu i przekręć go delikatnie zgodnie z wskazówkami zegara, tak żeby ustabilizowały się obroty i przejedź się.

Na wszelki zaznacz sobie poprzednie ustawienie aparatu.

And482 to raczej nie łańcuszek, tylko sprzęgło. Jakby był zapłon przestawiony to byś nie odpalil auta :)

Nieprawda. Ja w GA 14DE miałem przestawiony po wymianie silnika i występowały podobne objawy. Na LPG były ciągłe strzały w kolektorze, a na benzynie strzały w tłumik. Do tego lipna moc i efekt "braku paliwa"

Po ustawieniu zapłonu jest jak najbardziej OK.

wymienilem kable wysokiego napiecia i swiece koszt 170 pln ale auko jezdzi :D problem z szarpaniem znikl :diabel2:

[ Dodano: Sob 06 Paź, 2007 15:31 ]

dzieki za wszystkie podpowiedzi NKP niezastapione :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...