Miszi Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 W związku z tym że miesiąc temu zakupiłem Almerę chyba Sr i że posiadała ona niestety utwardzone zawieszenie - skusiłem się na wymianę spręzyn i oto moje wrazenia: - na spręzyna ch które były zamontowane wcześniej - do jazdy dynamicznej w zakrętach idealna, do jazdy po mieście i dziurawych ulicach TRAGEDIA !! - po wymaianie spręzyn - inne auto, teraz to ja mogę cieszyć się komfortem jazdy naptawde super. I tak oto do Almery SR z utwardzonym zawiezenim mozna włożyć zwykłe stadrdowe sprężyny, pasują bez problemu. P.S. Sprzedam używane spręzyny Eibacha kba: 90507 typ 6334 nr 6334001 VA do Almery. Niewiem jaki przebieg mają te sprężyny, bo auto sprowadzone, na spężynach były naklejki czerwone z inforamcją jakie podałem wyżej. Cena za komplet 200 zł [ Dodano: Sro 03 Paź, 2007 20:12 ] po wymianie spręzyn auto stoi wyżej jakieś 40 mm - 50 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Dobra cena, chociaz obnizenie godne wymiany amorkow. Ja swoja obnizylem przod -40mm, ale w nadkola jeszcze mozna wlozyc reke Niestety komfort przy naszych dziurach jest znikomy, ale przy duzej feldze N15 trzeba obnizyc przez duze przednie nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gotrek Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Czy seryjnie wersje S i SR miały utwardzane zawieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Stawialbym na utwardzenie w GTI ale nie S/SR. Ja w swojej GX co bym nie robil to pomimo ze mam ja twarda to przod mam w miare wysoko. Co fakt to nie obnizajacy kit ale patrzac na fotki wiele osob ma nizej N15 przy sprezynach -30, 40mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszi Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Miszi i tu jest wlasnie roznica miedzy checia KOMFORTU A SPORTOWA JAZDA Jak mozesz to zmierz je to moze wezme jutro zmierze i dam znać [ Dodano: Sob 06 Paź, 2007 15:45 ] zdjęcia sprężyn komplet - http://img257.imageshack.us/my.php?image=s...ykompletzv6.jpg przednie - http://img515.imageshack.us/my.php?image=sprynyprzdtk8.jpg tył - http://img250.imageshack.us/my.php?image=sprynytycy0.jpg przód z naklejką - http://img213.imageshack.us/my.php?image=przd1cr9.jpg tylne zbliżenie - http://img264.imageshack.us/my.php?image=sprzynyty1nn3.jpg wymiar sprężyn przednich: długość - 33 cm grubość pręta - prawie 13 mm średnica wewnętrzna - 115 mm wymiar sprężyn tylnych: długość - 30 cm grubość pręta - 12 mm średnica wewnętrzna - 88 mm Sprężyny nie są popękane, jedynie w niektórych miejscach poschodziła z nich farba (kolor czarny), w miejscach gdzie nie ma farby jest rdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almeraSR Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Gdzie i za ile kupiles te "normalne" sprezyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Nie wiesz jakie sa wymiary standardowych sprezyn :?: Bylbym zainteresowany Twoimi, ale nie chce dodatkowo wymieniac amortyzatorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almeraSR Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Nie wiem. Za to wiem, ze na pewno pasuja do standardowych amortyzatorow, bo wymienilem 3 tygodnie temu na nowe, zwykle dedykowane z katalogu. Sprezyny H&R zostaly, bo nie moglem znalesc normalnych... [ Dodano: Nie 07 Paź, 2007 20:59 ] Sorry, myslalem, ze to do mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszi Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Wymiary sprężyn standardowych znalazłem kiedys na forum ale nie zapisałem sobie także musicie poszukać Sprężyny kupiłem w SIedlcach w sklepie który zaopatruje się w intercarsie, są to spręzyny szwedzkie zapłaciłem 610 zł za komplet, wymiana 200 zł za komp[let [ Dodano: Pon 08 Paź, 2007 13:02 ] wymiary sprężyn http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ary+spr%EA%BFyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Troche droga ta wymiana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszi Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 komfort jazdy - bezecenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawq96 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Witam. Czy po wymianie spreżyn ze standardowych na -30 wymagane jest ustawienie zbieżności w aucie? czy nie? zmienia sie jakies kąty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszi Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Jak zmieniałem na standardowe to nie ustawiałem zbieżności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nedd Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 po wymianie sprężyn powinno się sprawdzić zbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sargoszyygy Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 A ja chciałbym przód obniżyć co byście polecili panowie i jakie są koszta. jeżeli ta sprawa aktualna to chętnie pomyśle. Pytałem w JC to powiedzieli że trzeba ściągać na zamówienie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi