Gość radoslawos Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Witam. na początku powiem że godzinę szukałem i nie znalazłem a mianowicie chodzi mi o procedurę wymiany filtra paliwa w Primerze wraz z jego odpowietrzeniem , z manuala nie mogę się pokapować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekQBN Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Witaj, Niechciałbym wyjść na dyletanta ale wydaje mi się, że wymiana filtru paliwa w CD20T będzie analogiczna jak w CD20. A to jest banalna czynność: - odkręcasz filtr z gniazda - z filtru odkręcasz układ odprowadzania wody (dolna część filtru) - układ ten przykręcasz do nowego filtru (uprzednio dokładnie go czyszcząc w oleju napędowym lub benzynie) - nowy filtr zalewasz do pełna olejem napędowym - montujesz nowy filtr dokładnie tak samo jak był zamontowany stary (gumowa uszczelkę zwilzyć trzeba olejem silnikowym) - pompka nad filtrem pompujesz 'do oporu' (tzn. na czuja ąz się zrobi 'twardo') - zapalasz silnik (pierwszy raz trzeba pokręcić z 2-3 sekundy) Jesli sie mylę i w CD20T to wygląda inaczej to bardzo prosze o sprostowanie. Swoja drogą, gdy wymieniałem u siebie filtr, to nie mogłem wyjść ze zdziwienia ile syfu jest wtym paliwie... i wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Czasami odpowietrzanie ręczną pompką nie pomaga. Należy wtedy poluzować przewody wysokiego ciśnienia na wtryskiwaczach i włączyć rozrusznik. Gdy z luzowanego połączenia zacznie sączyć się ropa, dokręcamy nakrętki. Silnik powinien po tej operacji odpalić natychmiast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radoslawos Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 zięki bardzo panowie pompowałem aż mnie łapa rozbolała niestety a może stety bez poluzowania przewodów nie dało rady. Maniek - dzięki za dobre rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.