Gość ryba Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Kończą mi się klocki skutkiem tego kończy mi się płyn hamulcowy i nie wiem czy mogę dolać? Jeśli to DOT-4 czy mogę dolać jakikolwiek Dot-4. Czy muszę wymieniać. Narazie nie mam kiedy wymienić klocki (są zużyte w 75%) Może te DOTY mają jakieś kolory? Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 18 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2005 Nowy płyn DOT-4 ma barwę jasnożółtą. Im starszy tym ciemniejszy. Jeżeli dawno nie był wymieniany (np 2 lata) nie zaszkodzi zalać nowym. Koszt nie jest aż tak wielki, a przecież tu chodzi o hamulce czyli o bezpieczeństwo. Jeśli nie jest stary można dolać jakikolwiek DOT-4. Wszystkie zachodnie płyny są mieszalne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Jak wymienisz klocki to poziom plynu sie podniesie wymien kolcki, a jak plyn ma wiecej niz 2 lata to tez wymien, plynu nie powinno sie dolewac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 DOT-4 możesz mieszać różnych firm. Możesz go również mieszać z DOT-3 (którego już produkcji zaprzestaje się) tyle tylko, że DOT-4 wytrzymuje bardzo niskie temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Dzieki za info. Nie jest tak źle, nie muszę dolewać. PZD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.