Gość jarkk Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Odpalasz program nero, wybierasz opcje nagraj obraz na dysk, wybierasz plik, dalej wg wskazówek programu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 z tm plikiem nie jest tak ladnie bo to nie iso i w dodatku jakas wersja okrojona (mocno okrojona), sciagnalem soie NISSAN FAST zajmujacy 1,5 GB (spakowany) wraz z instrukcja uruchomienia i obslugi. Pobawie sie w domq i opisze wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 [center:8c07cc94c7]U mnie poszło - jest to Nissan Fast ver.4.25 2001r[/center:8c07cc94c7] z tm plikiem nie jest tak ladnie bo to nie iso i w dodatku jakas wersja okrojona maciejwra nic nie pisał o ISO to był tekst zaxa10 i w dodatku chodziło o INFO-TECH Czy wersja okrojona jeszcze nie wiem na razie po wpisaniu VIN-a dostałem rozpiskę łącznie z kolorem i typem nadwozia rokiem i miesiącem(tu się pomylił o 1) produkcji. Pokazał też ilu osobowy , typ silnika - więc sądzę, że dalej też sobie poradzi Oglądałem też obrazki z rozrysowanym nadwoziem :!!: z 500Mb zrobilo sie 180? i bardzo dobrze - rozpakuj dostaniesz ponad 567 506 448 bajtów czyli ponad 500Mb.Nie narzekajcie na maciejwra - zrobił jak umiał i chwała mu za to :!: :!: chciało mu się spakować wysłać na serwer podać link i co jeszcze chcecie :/ [center:8c07cc94c7]To chyba jedyna merytoryczna uwaga:[/center:8c07cc94c7] Na pytanie : I co mozna majac taki program? Znaleźć każdą nawet najdrobniejszą część w aucie znając jego numer VIN, i później wg numeru tej części mieć pewność że kupuje się dobrą Trochę się wkurzyłem bo maciejwra próbuje coś zrobić a wszyscy tylko krytykują. :027: To jest po prostu spakowana Rar-em płyta i trochę trzeba włożyć pracy, żeby to uruchomić, jeśli się komuś nie chce to :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 wlasnie nie napisałem jak go należy odpalić :diabel: sorry . Najlepiej rozpakowac i nagrać na płytkę - dziala tylko z płytą!!! Instrukcji jak co dzila opisów i innych pierdół nie ma, z resztą każdy kto trochę zna się na mechanice rozkmini szybko, w końcu ten program nie jest dla osób oddających Nissany do ASO :one: W razie pytań piszcie na GG Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 U mnie poszło (jak napisałem wyżej) bez problemów. Czym rozpakowujesz :?: bo jeśli modułem Rara w TotalCommander to może pokazywać błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 559 348 922 bajtów i zawiera 2599 plików i 38 folderów. Powinien mieć 567 506 106 (pisałem wyżej) 2600 plików i 38 folderów. Chyba się źle ściągnooooł Rar powinien mieć 190 22 397 byte-sów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zaxa10 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Mam juz sciągniety nissan fast 1.5 gb i kompletnie nie wiem od czego zacząć.Instrukcja jest po angielsku, a u mnie niestety z tym językiem jest niezaciekawie. Prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Wrzuce dziisaj jeszcze raz, Andy z uruchomieniem nie miał problemów więc proszę do niego pisać :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brt85 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jak komuś jest potrzebny to wrzuciłem na serwer: FAST Pozdrawiam Brt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pit-er Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Jako newbie kłaniam się wszystkim niziutko i przechodzę do rzeczy. sciagnij Daemon Tool'a na trayu kliknij prawym "virtual CD/DVD rom" tam na gorze masz device 0 <- klik i znajdz ten obraz i sie zaladuje. Nie musisz nagrywac, a jak chcesz nagrac to w nero zmieniasz naped zrodlowy na wirtualnyŚciągnąłem FAST, zainstalowałem Daemona i postępując zgodnie z Twoją instrukcją dochodzę do device 0, w które nie da się kliknąć, :zdziw: bo po najechaniu kursorem "rozszczepia" się ono na np. opcje:1. Mount image 2. Load tray 3. Unmount image 4. Set device parameters Co z tym zrobić? :/ Zaznaczam że nie jestem znawcą kompterów, więc poproszę o instrukcję jak dla 3-latka. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i przepraszam że nie pojąłem od razu, :oops: czego skutkiem jest zawracanie gitary w weekend zmęczonym całotygodniową harówką ludziom, ale pilnie potrzebuję jakiegoś programu z rysunkami montażowymi. Pozdrawiam serdecznie i pozostaję z nadzieją na odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 . Mount image = włóż płytę (tzn. obraz płyty. Być może najpierw musisz go zrobić w jakimś programie do nagrywania płyt). Jak to zrobisz, to powinieneś mieć "płytę" w "napędzie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pit-er Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Dzięki za odzew, ale niedokładnie o to mi chodziło. Wolałbym nie zdawać się na domysły i zgadywanie (bo na swoich z pewnością polegać nie mogę), tylko zrobić po prostu to, co ktoś już kiedyś zrobił, żeby osiągnąć ten sam cel, do którego dążę - czyli uruchomić FAST-a. Dlatego prosiłem o pomoc bReko (albo kogoś innego,kto temat przerobił), bo zdaje się, że takie rzeczy ma On w małym palcu, a laika jak ja, trzeba poprowadzić za rączkę. Mam nadzieję, że się odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 No tu Ci nie pomogę... 1) nie wiem, co dokładnie jest w archiwum .rar udostępnionym przez kolegów, 2) i tak mam tylko linuxa i ten program u mnie raczej nawet nie zadziała (tzn. jest możliwość próby uruchomienia, ale nawet jak się uda, to Tobie nic tym nie pomogę..., a mi to niepotrzebne...). Jeśli umiesz obsługiwać programy do wypalania płyt (albo masz pod ręką jakiegoś dzieciaka, który ma więcej, niż 6 lat ), to, o ile rozpakowany FAST nie jest już plikiem z rozszerzeniem .iso, trzeba nagrać płytę, ale bez płyty (stwórz tylko obraz, albo jakaś podobna opcja). Potem już tylko wybierasz to "mount image" i "otwierasz" plik, który stworzyłeś - powiedzmy FAST.iso). Jeśli w archiwum jest już .iso, to wystarczy "mount image". Być może Daemon Tool potrafi zamontować katalog na dysku tak jak obraz płyty, bez tworzenia obrazu, ale ja tego nie wiem (w linuxie wszystko jest katalogiem po zamontowaniu... płyty też...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Ściągnąłem FASTale który plik ściągnąłeś:1. Wrzucony przez maciejwra 2. Wrzucony przez Brt85 3. Z http://www.mininova.org/ Jeśli którykolwiek z nich to nie są to obrazy ISO i jeśli napisałeś prawdę Zaznaczam że nie jestem znawcą kompterów, więc poproszę o instrukcję jak dla 3-latka. Wolałbym nie zdawać się na domysły i zgadywanie (bo na swoich z pewnością polegać nie mogę), tylko zrobić po prostu to, co ktoś już kiedyś zrobił, żeby osiągnąć ten sam cel, do którego dążę - czyli uruchomić FAST-a.To zrezygnuj z tworzenia obrazu, montowania wirtualnego Cd-roma i tym podobnych "skomplikowanych" rzeczy. Jeśli masz program opisany przez zaxa10 w pierwszym poście (nie wiem jak go zdobyłeś - bo zaxa10 go nie udostępnił) to masz ISO Pochwal się co masz - spróbuję pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pit-er Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc - z dołu i z góry. I już odpowiadam: ściągnąłem "wersję" Brt85 i napisałem prawdę i tylko samą najprawdziwszą prawdę. :064: Czekam na dalsze instrukcje. :sindbad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 ściągnąłem "wersję" Brt85 też to zrobiłem i instrukcję przesyłam Ci na PW.Powodzenia - daj znać jak poszło :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Ściągnąłem program Nissan Fast - ale to nie jest to czego szukam. Na allegro czasami można zobaczyć aukcje programu Info-Tech 2006 firmy Fota - http://www.allegro.pl/item263496169_diagno...tech_2006_.html Czy ktoś z tego programu korzystał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brt85 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Ja obecnie ściągam wersje 2005 tego programu. Niestety,przez wagę 1,6GB trochę mi się zejdzie. Jak ktoś by chciał to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pit-er Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Ja, ja! Bo z FASTem w Twojej "wersji", mimo pomocy Kolegów Domiss i Andy, do tej pory mi nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brt85 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Program ściągnięty:D Całkiem fajny, wszystko opisane co i jak. Znalazłem w necie ten program: Info-tech Nie ściągałem go, więc nie wiem czy działa. Niedługo pewnie wrzucę "swoją" wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Poeksperymentowłem trochę z programem od maciejwra ten od BRT85 jest taki sam. [center:a4d976aaa0]Można go uruchomić bez płyty, a nawet bez napędu Cd Win98SE(laptop stary bez Cd) WinXP(stacjonarny PC byłem ciekaw czy "pójdzie") [/center:a4d976aaa0] Należy tlko trochę "poprawić" plik Nsfastky.ini i uruchamiać z Nfmenu.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 nie rozumiem tego ściągnąłem plik od Brt85 rozpakowałem i co dalej ( wypaliłem go na płycie )i co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Uruchom z PŁYTKI plik znajdujący się w FastprgWin2000Setupsetup.exe Zainstaluj program i to wszystko - ma działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 poddaje się jak włącza się menu jakiś error idzie robie delete nerwy nie dały rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 poddaje się jak włącza się menu jakiś error idzie robie delete nerwy nie dały rady Spokojnie, trzeba ustawić odpowiednie ścieżki dla programu. Ta jest taki program konfiguracyjny. Jutro w pracy dokładnie zobaczę i opisze U mniue są takie ustawienia programu i działa. A więc trzeba ustawić odpowiednie ścieżki jak na zdjęciach w programie Nfset.exe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi