Gość giera Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Witam! Mam problem. Przy cofaniu szarpie całym samochodem. Szarpania nie ma tylko jak cofam naprawdę powoli. Podejrzenie padło na poduszki ale mechanik stwierdził ze wszystkie są całe i jednakowo zużyte, gwarancji nie daje ze wymiana pomoże. A jeśli chodzi o inne przyczyny to załamał ręce i powiedział ze się poddaje (mięczak ). Może ktoś z was miał podobny przypadek. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carvel Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 ja mialem dokladnie takie same objawy po wymianie silikonu pod miska olejowa , sam sie strasznie zdziwilem ze to cos moze miec wspolnego :zdziw: ,ale niestety tak bylo, na nastepny dzien pojechalem do mechanika i sie okazalo ze zle zalozyl poduszke silnika (ta od spodu) i dlatego tak szarpalo,odglos i wibracje byly takie ze myslalem ze mi deska rozdzielcza wyskoczy poprawil i jak reka odjal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość giera Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Zgadza się! To była poduszka. Mechanik ja źle złożył przy zmianie miski olejowej. Ale oczywiście sam tego nie wiedział tak jak 2 innych mechaników. Dopiero w zeszła środę w ASO w Olsztynie to potwierdzili i naprawili za 30 zł. Brak słów już na tych mechaników nic nie potrafią zrobić porządnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Mam dokladnie ten sam problem. Dzisiaj poczas wymiany opon dokladnie obejrzalem poduszki, za pomoca lewarka prouszalismy skrzynia - wszystko wydaje sie byc w porzadku. Szarpanie wystepuje rowniez podczas wrzucania biegow do przodu- raz slabiej, raz mocniej. Samochod pozostawiony na wolnym biegu wydaje dziwny pukajacy odglos w okolicach skrzyni biegow. Dodam, iz samochod przyspiesza normalnie, prowadzi sie bez najmniejszego zarzutu, srednie spalanie wynosi ok. 5.8 l/100 km. Wszystkie filtry, swiece zostaly wlasnie zmienione. Co moze byc tego przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.