Gość BaqL Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Witam! Od niedawna mam Sunny N14 z bardzo ubogą wersją wyposażenia, co mi generalnie jednak nie przeszkadza. Irytuje mnie jedynie brak możliwości regulacji wysokości położenia kierownicy. Przy zakupie nie zwróciłem na to uwagi, ale teraz strasznie mi to przeszkadza. Kierownica jest ustawiona dość nisko i mimo, że do grubasów nie należę, to o szybkim wsiadaniu do samochodu nie ma mowy, bo muszę przeciskać prawą nogę pod kierownicą. Przyjrzałem się paru innym sunny i generalnie wszyscy kierownice mieli ustawioną wyżej. Ja jednak nie mam regulacji. Czy można taką kierownicę podnieść jakoś chociaż trochę do góry? Może jest jakaś regulacja na śrubach mocujących kolumnę kierownicy? Wszystko jest obudowane plastikiem i na pierwszy rzut oka nie zauważyłem jakiejś możliwości regulacji... Z góry dzięki za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BaqL Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Deska raczej nie powinna być problem, chociaż mogę się mylić. Pod zegarami jest wycięcie (tam gdzie jest kolumna kierownicy) i generalnie trochę zapasu od góry jest - kierownica nie dochodzi do samej góry. Pytanie o możliwość regulacji takiej kierownicy zadałem, żeby właśnie nie demontować niepotrzebnie plastików, jeśli pod spodem i tak nic nie znajdę. Nie chcę za bardzo ingerować w tą osłonę, bo jak to z plastikami - jakiś zaczep mi zapewne pęknie, czy coś i nie złożę tego tak jak było lub co gorsza zacznie mi coś skrzypieć w czasie jazdy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 jakbyś chciał to mam do sprzedania kolumnę z regulacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makalele Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Też mam bez regulacji i z tego co pamiętam jak rozbierałem deske i kolumnę to wszystko jest na stałe pospawane i przykręcone do karoserii więc regulacja na śrubach odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.