Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] pomocy przekręcilem świece!!!!!!

Gość arturo406

Rekomendowane odpowiedzi

przekęcilem świecę i nie mam już gwintu wkleilem na razie na silikon jakiś do stali co wiąże dobrze stal jeszcze nie sprawdzalem bo dopiero dzisiaj to wkleilem co mam potem zrobić ,czy w gniazda na ćwiece są jakieś tuleje jak uratować tą glowice czy szukać nowej

z góry dziękuje co mam robić? :(:(

na przykład takie cuś, regeneracja gniazda świecy

ale jak domyślam się że kolega ma dwie lewe ręce (ten silikon mi to mówi) to radzę do warsztaciku podjechać i zabulić - najpierw podzwonić kto da radę a potem jakoś się do nich dostać

wkleilem na razie na silikon jakiś do stali co wiąże dobrze stal jeszcze nie sprawdzalem

Lepiej nie nachylaj się nad silnikiem jak będzie chodził. Co do naprawy to RECOIL, czyli sprężynowe wkładki gwintu. Naprawa bardzo prosta, nie wymaga demontażu głowicy. Popytaj w okolicznych warsztatach, czy takie coś mają.

Oczywiście że można to naprawić tylko głowicę trzeba ściagnąc , jeżeli chcesz by to było zrobione dobrze, następnie do dobrego tokarza, i on juz wytoczy tulejke następnie ja wkreci i nieraz dla pewności wstawiaja 1lub 2 kołki, by sie tuleka nie wykręciła razem ze świecą , dobry tokarz to będzie wiedział jak to zrobić, i zjakiego materiału by nie zapiekało gwintu na świecy. :P

Wybaczcie ze pisze troche nie na temat ale u mnie w primerce swiece same sie luzują co moze byc tego przyczyna wymieniałem ostatnio swiece i stare były luzno dokrecone nowe dokreciłem z wyczuciem za pare dni zdjołem fajke wsadzam klucz i swieca delikatnie sie poluzowała.Co moze byc przyczyną luzujacych się swiecy czyzby rozciognięte gwinty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...