Gość Ruda Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Co do regeneracji to jest zastąpienie zużytych elementów nowymi, .. Czyli w takim wtrysku wymienia się co? Tylko końcówkę? w taki sposób sama mogę go "zregenerować" (jeśli występują same końcówki) Ponieważ są to wtryskiwacze gdzie wtrysk następuje trzy etapowo, nikt nie jest w stanie sprawdzić poszczególnych faz wtrysku, dlatego tak naprawdę nie wiadomo co jest uszkodzone, więc skąd wiadomo, co wymienić? Bosh sprawdził mi jedynie wydajność. W razie czego oni będą je regenerować. A ja nadal nie wiem, na czym ma to polegać. .. jak np. regeneracja turbiny polega na wymianie całego wirnika, bez wymiany obudowy. A co z łożyskowaniem i uszczelnieniem osi wirnika? Z tym chyba też coś się robi, a nie z samym wirnikiem. Zazwyczaj psuje się przecież łożyskowanie a nie sam wirnik. Ale to już zupełnie inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 To już jest wyższy stopień wtajemniczenia, na który nie dane mi było narazie wstąpic Co do turbinki to napisałem wirnik w sensie wirnik+ułożyskowanie ale bez obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam ponownie. Patrolowej sagi ciąg dalszy: Kombinowali z wtryskami na wszystkie strony i doszli do wniosku, że to nie ich wina. Wtryski ok, autko bez zmian - nie pali. :< Sprawdzimy raz jeszcze rozrząd. Narazie nic innego nie przychodzi nam do głowy. [ Dodano: Czw 08 Lis, 2007 10:01 ] No i lipa Przestał palić Pompa padła :< Po jakiś dwóch tygodniach od regeneracji :< Odpalił! I ma moc! :064: Jednak wtryski. Teraz są nowe, nowa pompa i autko chodzi jak ta lala! Nareszcie! Szkoda, że trwało to aż tyle czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 E to gratuluję Ja się zmagałem z zaworkiem do pompy wtryskowej ponad 3 tygodnie - szał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 E to gratuluję dzięki Ja się zmagałem z zaworkiem do pompy wtryskowej ponad 3 tygodnie - szał. Co robiłeś z tym zaworkiem tyle czasu? (Rozumiem, że w Terrano) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Właściwie to czekałem i dzwoniłem gdzie się da, żeby takowy zdobyć Kupa nerwów i czasu, a teraz kupa zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi