Gość auto-moto Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Myślałem że olejowe amortyzatroy należą do twardych amortyzatorów - a gazówki do miękkich. Naprawdę ciekawy tok rozumowania...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 1. Jak pisał ko. dziubek2288 - kontrola iz ewentualnie ustawienia zbieżności, to niestety konieczność (geometria zawieszenia zmienia się nawet po poluzowaniu i ponownym dokręceniu śrub). W tym wypadku nie mogę się zgodzić. Ustawienie zbieżności ma swoją tolerancję " od - do". Napewno poluzowanie śrub i popnowne dokręcenie nie zmieni geometrii zawieszenia. No chyba że otwory pod śrubę są wypracowane albo samochód wyprodukowany 20 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 ja w przyszłym tygodniu wymieniam amortyzatory wszystkie, kupiłem gazowe po atrakcyjnej cenie. Do tego oponki zimowe TOYO SNOWPROX S941 175/70R13 ,zobaczymy jak sie będzie sprawował. Zastanawiam sie jeszcze nad sprężynami nowymi ale to moze potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Miałem dokladnie to samo, samochod strasznie pływał jak go kupiłem, najpierw myślałem ze to wina amerykanskiego zawieszenia, mial prawie nowe opony (tanie) letnie, 175/70/13, prowadzil sie bardzo nieprecyzyjnie. A ze z poprzedniego samochodu mialem zimowki 175/65/14 to zmienilem felgi na 14stki i zalozylem te stare zimowki i jak ręką odjął, prowadzi sie rewelacyjnie. Na lato juz czekaja nowe 185tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość winiu Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Powtórzę się jeszcze raz, przy niższych temp. jest wszytko ok Sprawdzałem zbieżność i magicy powiedzieli mi ze jest ok nawet nic przy nim nie grzebali. [ Dodano: Czw 17 Kwi, 2008 07:10 ] Żeby zamknąć temat. Wymieniłem tym razem opony na letnie nowe oryginalne i jak ręką odjął . Auto prowadzi się rewelacyjnie. nigdy więcej bieżnikowanych opon !!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi