Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Po wymianie amorków i opon na zimowe autko pływa.

Gość winiu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
1. Jak pisał ko. dziubek2288 - kontrola iz ewentualnie ustawienia zbieżności, to niestety konieczność (geometria zawieszenia zmienia się nawet po poluzowaniu i ponownym dokręceniu śrub).

W tym wypadku nie mogę się zgodzić. Ustawienie zbieżności ma swoją tolerancję " od - do". Napewno poluzowanie śrub i popnowne dokręcenie nie zmieni geometrii zawieszenia. No chyba że otwory pod śrubę są wypracowane albo samochód wyprodukowany 20 lat temu.

ja w przyszłym tygodniu wymieniam amortyzatory wszystkie, kupiłem gazowe po atrakcyjnej cenie. Do tego oponki zimowe TOYO SNOWPROX S941 175/70R13 :D ,zobaczymy jak sie będzie sprawował. Zastanawiam sie jeszcze nad sprężynami nowymi ale to moze potem

• 2 tygodnie później...

Miałem dokladnie to samo, samochod strasznie pływał jak go kupiłem, najpierw myślałem ze to wina amerykanskiego zawieszenia, mial prawie nowe opony (tanie) letnie, 175/70/13, prowadzil sie bardzo nieprecyzyjnie. A ze z poprzedniego samochodu mialem zimowki 175/65/14 to zmienilem felgi na 14stki i zalozylem te stare zimowki i jak ręką odjął, prowadzi sie rewelacyjnie. Na lato juz czekaja nowe 185tki :)

Powtórzę się jeszcze raz, przy niższych temp. jest wszytko ok :) Sprawdzałem zbieżność i magicy powiedzieli mi ze jest ok nawet nic przy nim nie grzebali.

[ Dodano: Czw 17 Kwi, 2008 07:10 ]

Żeby zamknąć temat. Wymieniłem tym razem opony na letnie nowe oryginalne i jak ręką odjął . Auto prowadzi się rewelacyjnie. nigdy więcej bieżnikowanych opon !!!

Pozdrawiam.