Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Dwa tajemnicze przyciski

Gość rypkania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Do czego służą w Primerze P-11.144 dwa przyciski:

1) znajdujący sie obok przycisku włączającego ogrzewanie fotela pasażera??? Przedstawia zarys auta i jakby od środka jakieś źródło głosu/fal???

2) znajdujący sie na desce rozdzielczej obok kierownicy. Przedstawia otwartą kłódkę.

Nie mam instrukcji do auta, a jestem świeżym jego nabywcą. Pomocy!

ania

co do pierwszego to

jest to możliwość wyłączenia sensorów wewnątrz auta prz uzbrojonym alarmie. Np zostawianie psa w aucie.

drugie to otwieranie centralnego. I tak naciśnięcie raz otwiera wszystkie drzwi, naciśnięcie i przytrzymanie otwiera klape bagażnika.

jeżeli masz zamknięte drzwi przy zapalonym silniku to odblokowuje najpierw zamek centralny, a jak przytrzymasz dłużej to otwiera bagażnik (jest blokada, żeby ci nikt nie otworzył bagażnika jak stoisz na światłach :) )

Przy wyłączonym silniku i otwartym zamku - bagażnik można otworzyć ręcznie (klamka) lub przyciskiem (tylko klapę podnieść do góry)

ja mam kombi więc u mnie nie otwiera bagażnika :)

co w kombiaku robi ten przycisk?

odblokowuje centralny - aha - macie tylko kłódeczkę na guziku czy tak jak ja mam kłódeczkę i klapę bagażnika.

Kłódeczka - centralny zamek

Klapa - otwieranie bagażnika

To chyba już tyle na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...